Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΩΡΑΛΗΣ: Χρειάζονται στήριξη οι Δήμοι για να «σηκώσουν» το βάρος αυτής της τεράστιας κρίσης

 Breaking News

ΜΩΡΑΛΗΣ:  Χρειάζονται στήριξη οι Δήμοι για να «σηκώσουν» το βάρος αυτής της τεράστιας κρίσης
02 Μαΐου 2020

Για τις ενέργειες του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία  και για την παροχή  κοινωνικών υπηρεσιών στις  ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, εξαιτίας της  πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «REAL FM 97,8» και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μάρκο.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο Δήμος υλοποιεί μια σειρά διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν διανομή τροφίμων κατ” οίκον, φαρμάκων, πιστοποιητικών κ.ά.. Αναφέρθηκε επίσης, στα προληπτικά μέτρα  του Δήμου για την προστασία των 1200 εργαζομένων, καθώς και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει,  προκειμένου  να  στηρίξει το δύσκολο έργο των  νοσοκομείων της πόλης μας και άλλων  δομών υγείας.

Μάλιστα ο κ. Μώραλης υπογράμμισε  ότι προσφέρθηκαν  χίλιες ασπίδες προστασίας προσώπου, οι οποίες δημιουργήθηκαν στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», όχι μόνο στα νοσοκομεία του Πειραιά, αλλά και σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, ενώ  ανέφερε ότι μαζί με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη παρέδωσαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο δύο φορητούς ηλεκτρικούς αναπνευστήρες, ιατρικά γυαλιά και μάσκες.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να «σηκώσει» το βάρος αυτής της τεράστιας κρίσης, λέγοντας πως χρειάζεται  στήριξη από την κεντρική διοίκηση. Διερωτήθηκε μάλιστα, αν ο Δήμος Πειραιά ή ο κάθε Δήμος θα μπορέσει από τον  επόμενο Σεπτέμβριο να ανταποκριθεί στις απαραίτητες απολυμάνσεις  των σχολείων, των ψεκασμών παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων, στάσεων λεωφορείων, Βρεφονηπιακών Σταθμών, δημοτολογίων, ληξιαρχείων, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, κ.ά. «Οι Δήμοι, οι οποίοι ήμασταν και είμαστε  στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει να στηριχθούμε από την κεντρική διοίκηση.

Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα που έχουμε, από το υστέρημά μας, αλλά την επόμενη ημέρα είναι καίριο να εξετάσουμε  σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση τους τρόπους ενίσχυσης των Δήμων και νομίζω ότι αυτό το γνωρίζει και  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι το κράτος λειτούργησε με άμεσα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Σημείωσε  δε ότι από την προσεχή Δευτέρα που θα υπάρξει σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, είναι σημαντικό οι πολίτες, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη, να μείνουν ασφαλείς και να ξεπεραστεί η κρίση της πανδημίας.

Τέλος, ερωτηθείς για το προσφυγικό, ο κ. Μώραλης  επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει διαρκή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, σημειώνοντας  πως  στον Πειραιά φιλοξενούνται πρόσφυγες σε διαμερίσματα και σε ξενοδοχείο και εντάσσονται σιγά-σιγά στην Πειραϊκή κοινωνία. «Μακριά από εμάς οι αποκλεισμοί. Είμαστε ανοιχτοί προς όλους με διάλογο, λογική και μέτρο», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ