Εφημερίδα Κοινωνική

Λύση στα προβλήματα του αεροδρομίου Κυθήρων δίνει ο Κώστας Κατσαφάδος

Λύση στα προβλήματα του αεροδρομίου Κυθήρων δίνει ο Κώστας Κατσαφάδος
05 Μαΐου 2020

Ένα έργο που καθυστερούσε για τρία ολόκληρα χρόνια και αφορούσε προβλήματα του αεροδρομίου των Κυθήρων, επιτέλους λύνεται. Μετά από συνεργασία του Κώστα Κατσαφάδου βουλευτή ΝΔ στην Α” Πειραιώς και Νήσων, με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστα Καραμανλή και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιο Δριτσάκο, συμφωνήθηκε και η ΥΠΑ προχωρά:

1. Σε άμεσες ενέργειες για την επαναλειτουργία του κεντρικού συστήματος κλιματισμού με νέο μηχανισμό στο αεροδρόμιο Κυθήρων. Ένα έργο που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2017.Συγκεκριμένα οι εργασίες του κεντρικού κλιματιστικού συστήματος θα αρχίσουν από τα μέσα Μαΐου 2020 και το έργο θα παραδοθεί (εγκατασταθεί – λειτουργήσει)στο τέλος Μαΐου.

2. Παράλληλα θα τοποθετηθεί άμεσα κλιματιστική μονάδα στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Κυθήρων, για να μπορέσουν οι υπάλληλοι της ΥΠΑ να εργάζονται σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την ώρα μάλιστα που επιτελούν ένα σημαντικό έργο.

3. Τέλος βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο επισκευής στεγάστρων εισόδου αεροσταθμού, και αιθρίου κεντρικής αίθουσας και κλείσιμο ημιυπαιθρίου χώρου για δημιουργία αμαξοστασίου πυροσβεστικών οχημάτων.

O Κώστας Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε : «Μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση εξαιτίας της πανδημίας , η κυβέρνηση συνεχίζει παράλληλα την προσπάθεια της να δίνει λύσεις σε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τρία χρόνια μετά λύνουμε ένα ακόμη πρόβλημα με συνεννόηση και αποφασιστικότητα. Και θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καραμανλή, όσο και το Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργο Δριτσάκο, γιατί δίνουν άμεσα λύση και με υλοποιήσιμο χρονοδιάγραμμα σε ένα ακόμη πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους κατοίκους των Κυθήρων αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Η αναβάθμιση των υποδομών, η λειτουργία του κλιματισμού του αεροδρομίου, η επισκευή των στεγάστρων, συντελούν στην τουριστική αξιοποίηση των Κυθήρων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής επιβατών και εργαζομένων».

katsafados_dritsakos

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ