Εφημερίδα Κοινωνική

Καμία παράταση στην έκπτωση των ενοικίων – Τι θα γίνει με γυμναστήρια, beach bar, νυχτερινά κέντρα

 Breaking News

Καμία παράταση στην έκπτωση των ενοικίων – Τι θα γίνει με γυμναστήρια, beach bar, νυχτερινά κέντρα
27 Μαΐου 2020

Έως τις 15 Ιουνίου θα ληφθούν αποφάσεις για τους κλειστούς χώρους στον κλάδο της εστίασης, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα το lockdown έχει στοιχίσει περίπου 12 δισ. ευρώ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράτασης του μειωμένου ενοικίου κατά 40% για εργοδότες και εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό θα επέφερε οριστική ζημιά στην αγορά ακινήτων, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Αναφερόμενος, μάλιστα, στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τόνισε ότι θα ενισχυθούν κατά ένα μέρος για το κόστος που υπέστησαν από το κράτος, αλλά δεν γίνεται αυτό καθ” ολοκληρίαν καθώς το ποσό θα ήταν τεράστιο, όπως σημείωσε.

Beach bar, γυμναστήρια και νυχτερινά κέντρα

Τα νυχτερινά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά το καλοκαίρι, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ωστόσο, παρέπεμψε στις απόψεις των ειδικών για μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως πώς θα χορεύει ο κόσμος και τι θα γίνει με τις πίστες. Παράλληλα, εξετάζεται το θέμα της λειτουργίας των beach bar, καθώς, όντως, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από τη στιγμή που θα λειτουργούν τα εστιατόρια.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα γυμναστήρια, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και παράλληλα επισήμανε ότι ενώ οι μικροί χώροι επιθυμούν να ανοίξουν πριν τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα μεγάλα γυμναστήρια ζητούν να επαναλειτουργήσουν αργότερα, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι οι λιγότεροι πελάτες που θα δέχονται σημαίνει ότι αυτοί οι χώροι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμοι. Σχολιάζοντας το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, παραδέχθηκε ότι «δεν ξεκίνησε καλά», γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κακές καιρικές συνθήκες, όπως είπε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ