Εφημερίδα Κοινωνική

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Θα αποζημιωθούν για το 30% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν

 Breaking News

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Θα αποζημιωθούν για το 30% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν
30 Μαΐου 2020

Μέσα από τη μείωση του ΦΠΑ που έχει ήδη ανακοινωθεί για σειρά υπηρεσιών – και οι μεταφορές ανάμεσά τους- έρχεται να ευνοηθεί και το τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, από την 1η Ιουνίου μειώνεται ο ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% , το οποίο όμως δεν είναι μόνιμο μέτρο και θα ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Είναι ξεκάθαρη η εντολή της κυβέρνησης να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια για να στηριχθεί το τουριστικό προϊόν. Ως αποτέλεσμα πιο φτηνά θα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα αεροπορικά, τα σιδηροδρομικά, τα αστικά και τα υπεραστικά. Μείωση θα έχουμε και στην εστίαση, κάτι το οποίο δεν θα γίνει αντιληπτό για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά στο μέτρο της μείωσης των ενοικίων, με εντολή του κράτους οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 30% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν. Το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί είτε με τον ΕΝΦΙΑ είτε με τον φόρο εισοδήματος, αλλά όχι με ρυθμίσεις όπως είναι οι 120 δόσεις. Παράλληλα, το 40% των ενοικίων που δεν εισπράχθηκε δεν πρόκειται να φορολογηθεί. Oι ιδιοκτήτες θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα και ζητούν από τις φορολογικές υποχρεώσεις να μην αφαιρείται το 30% αλλά το 50%.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ