Εφημερίδα Κοινωνική

«Φλέγεται» η Μινεάπολη: Έστειλε την Εθνική Φρουρά ο Τραμπ – «Όποιος λεηλατεί, θα πυροβολείται»

«Φλέγεται» η Μινεάπολη: Έστειλε την Εθνική Φρουρά ο Τραμπ – «Όποιος λεηλατεί, θα πυροβολείται»
29 Μαΐου 2020

Στο χάος βυθίστηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα η Μινεάπολη, με χιλιάδες κόσμου να συγκρούεται με την αστυνομία για την αποτρόπαια δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα στείλει στρατό, ενώ μέσω των συνεργατών του δήλωσε… αγανακτισμένος.

Μετά τις νέες άγριες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Μινεάπολη, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αφού αποκάλεσε τον δήμαρχο της πόλης, αδύναμο και ακροαριστερό, είπε ότι στέλνει την Εθνική Φρουρά για να αποκατασταθεί η τάξη.

Είπε ακόμα ότι όποιος λεηλατεί θα πυροβολείται, ωστόσο το εν λόγω tweet «κατέβηκε» από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, γιατί παραβιάζει τους κανόνες του. Αυτό μάλιστα έγινε λίγες ώρες αφού ο Τραμπ άνοιξε «πόλεμο» με τους κολοσσούς των social media, υπογράφοντας το προεδρικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ