Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσπευση της ρύθμισης για τη συνεπιμέλεια τέκνων ζητεί ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης

Επίσπευση της ρύθμισης για τη συνεπιμέλεια τέκνων ζητεί ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης
08 Μαΐου 2020

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε την υπ’ αρ. ΑΠ 6290/7-5-2020 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα,σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού του πλαισίου για τη συνεπιμέλεια τέκνων, καθώς το ισχύον, αναχρονιστικό νομοθετικό καθεστώς έχει επικριθεί από την επιστημονική κοινότητα, από αρχές, όργανα και φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Μπουτσικάκης εξήρε την εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης για οριστική επίλυση του ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα και η δυνατότητα των παιδιών, όταν και όπου είναι εφικτό, να μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο Βουλευτής, πρέπει να κατοχυρωθεί η από κοινού λήψη αποφάσεων για όλα τα ζητήματα ανατροφής, ο ίσος χρόνος επικοινωνίας καθώς και η εναλλαγή κατοικίας, με στόχο την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, μέσα από τη φροντίδα και την αφιέρωση ποιοτικού χρόνου και από τους δύο γονείς, ανεξαρτήτως αν οι τελευταίοι είναι παντρεμένοι ή όχι, ανεξαρτήτως αν ζουν ή δεν ζουν μαζί.

Για τους λόγους αυτούς, ο Βουλευτής ζητεί την επίσπευση του νέου θεσμικού πλαισίου για τη συν επιμέλεια τέκνων, ώστε τα παιδιά να μη στερούνται στην πράξη τον έναν από τους δύο γονείς.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ