Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσκεψη του Νίκου Μανωλάκου στην Πυροσβεστική Πειραιά – Ικανοποίηση για την ενίσχυση του Σώματος

Επίσκεψη του Νίκου Μανωλάκου στην Πυροσβεστική Πειραιά – Ικανοποίηση για την ενίσχυση του Σώματος
12 Μαΐου 2020

Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, επισκέφτηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σε συνέχεια του κυβερνητικού σχεδιασμού που προβλέπει την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, με στόχο την ταχεία αντίδραση και επέμβαση σε ολόκληρη την επικράτεια, ο κ.Μανωλάκος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού και την επαύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας, συνεπεία των μέτρων ενίσχυσης που δρομολογούνται εγκαίρως, τόσο σε έμψυχο δυναμικό με την πρόσληψη επιπλέον 1.300 εποχικών, όσο και σε επίγεια και εναέρια μέσα.

Ως γνωστόν, ο φετινός προγραμματισμός, «ρίχνει στη φωτιά» 126 επιπλέον οχήματα και τρία επιπλέον ελικόπτερα βαρέως τύπου, ενώ θετικά εξετάζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω μισθώσεων πυροσβεστικών αεροπλάνων, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, λόγω της παλαιότητας του στόλου των Canadair και της προοδευτικής διαθεσιμότητάς τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή περίοδο, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος, προβλέπει την άμεση και έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων σε κάθε σημείο πιθανής φωτιάς, με το μέσο χρόνο ανταπόκρισης, να ορίζεται σε 30 έως 40 λεπτά, από την απογείωση τους.

«Χρέος της Πολιτείας, είναι να παρέχει τα κατάλληλα μέσα σε όλους εσάς που με επαγγελματισμό, αυτοθυσία και θάρρος μάχεστε απέναντι στη μανία της φύσης, έχοντας πάντα κατά νου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών», σημείωσε ο κ.Μανωλάκος κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία και τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, υπογραμμίζοντας πως η ίδρυση 80 Πυροσβεστικών Κλιμακίων εποχικής λειτουργίας ανά την επικράτεια, αποδεικνύει στην πράξη τα αυξημένα αντανακλαστικά που επιδεικνύει η Κυβέρνηση, στη διαχείριση κρίσεων και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

manwlakos

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ