Εφημερίδα Κοινωνική

Επικίνδυνος ο συνωστισμός στου Ψυρρή – Οι μαθητές έχουν μπει στο πνεύμα των μέτρων

Επικίνδυνος ο συνωστισμός στου Ψυρρή – Οι μαθητές έχουν μπει στο πνεύμα των μέτρων
25 Μαΐου 2020

Ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στου Ψυρρή το Σάββατο το βράδυ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σουρβίνος εξήγησε ότι σταθμίστηκε η εμπειρία από το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης και πως η καμπύλη είναι τόσο χαμηλή που «μας κάνει πολύ αισιόδοξους» και πως δεν υπάρχει βέλτιστο σημείο για να γίνει το άνοιγμα των σχολείων και να γυρίσουν ξανά τα παιδιά στις τάξεις και στην κανονικότητά τους.

Ο καθηγητής τόνισε ότι παρότι οι επιδημιολόγοι δεν έχουν δει τα πλήρη αποτελέσματα από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, δεν αναμένουν καμιά δραματική έκρηξη κρουσμάτων, ενώ φαίνεται πως τα νέα παιδιά ίσως να έχουν καλύτερη αντίληψη των μέτρων.

sourvinos

 

 

 

 

 

 

 

Καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος

Ο κ. Σουρβίνος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα των αποστάσεων και της χρήσης αντισηπτικών και πως παρότι θα έχουν τον αυθορμητισμό τους και θα αρχίσουν το παιχνίδι, οι μελέτες δείχνουν ότι δεν νοσούν ή νοσούν σε χαμηλό βαθμό και δεν αποτελούν ουσίες σημαντικές για τη μετάδοση του ιού.

Για συνωστισμό στου Ψυρρή: Πολύ επικίνδυνο, αδύνατο να ιχνηλατήσει κανείς

Μιλώντας για το τέταρτο βήμα κύμα άρσης των μέτρων, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μια σημαντική επιβράβευση της προηγούμενης συμπεριφοράς των πολιτών, που θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να βγουν έξω.

Για τον συνωστισμό στου Ψυρρή το περασμένο Σάββατο, τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνος, καθώς ο ιός κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο, τέτοιοι συνωστισμοί έχουν δημιουργήσει μικρές ή μεγάλες εστίες, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν τυχόν περιστατικά.

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το σημερινό άνοιγμα της εστίασης και των καφέ θα αποσυμφορήσει αυτές τις εικόνες.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ