Εφημερίδα Κοινωνική

EBEΠ: Θετικό «μήνυμα» ιδρύσεων νέων εταιρειών εν μέσω πανδημίας

EBEΠ: Θετικό «μήνυμα» ιδρύσεων νέων εταιρειών εν μέσω πανδημίας
12 Μαΐου 2020

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, διενεργώντας έναν περιοδικό έλεγχο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων για το πρώτο τετράμηνο του έτους, ανακοινώνει ένα ενθαρρυντικό θετικό πρόσημο ιδρύσεων νέων εταιριών κατά επιπλέον 212, που μάλιστα, εν μέσω πανδημίας, κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 1/1/20 έως 11/5/20, οι εγγραφές επιχειρήσεων ανήλθαν σε 315 έναντι 328 πέρυσι. Αντίστοιχα, οι διαγραφές, από 1/1/20 έως 11/5/20, λόγω διακοπής εργασιών, αλλαγής νομικής μορφής ή έδρας, ήταν 103, εκ των οποίων οι 75 ήταν οριστικές λύσεις ή συγχωνεύσεις εταιριών. Παρατηρούνται, λοιπόν, λιγότερες διαγραφές από πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα που ήταν 116 οι διαγραφές, εκ των οποίων οι 96 οριστικές λύσεις εταιριών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το Πειραϊκό επιχειρείν η διατήρηση του θετικού προσήμου εγγραφών έναντι διαγραφών, γεγονός που δικαιολογεί την αισιοδοξία του Επιμελητηρίου για τη δύσκολη συνέχεια στη μετά lockdown περίοδο και με την ευκαιρία της σταδιακής επανεκκίνησης της αγοράς επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ