Εφημερίδα Κοινωνική

Διάταξη για μαζική παραγραφή αδικημάτων

Διάταξη για μαζική παραγραφή αδικημάτων
18 Μαΐου 2020

Στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση αναμένεται να βρεθεί τη Δευτέρα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο μεταξύ άλλων περιέχει διατάξεις για παραγραφή πράξεων και παύσης ποινικής δίωξης και παραγραφή ποινών και μη εκτέλεση των ποινών αυτών.

Ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» σχολίασε το εν λόγω νομοθέτημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, παρόμοιες διατάξεις έρχονται στην ελληνική Βουλή από το 1982 και «με ιδιαίτερη συχνότητα από το 2005 και μετά».

Η παραγραφή θα αφορά αδικήματα που φέρονται ότι έχουν τελεστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που έρχεται ξανά έρχεται. Δεν έχει δώσει αποτελέσματα στην πραγματικότητα. Με το νέο Ποινικό Κώδικα, υπάρχει, η Ποινική Διαταγή που είναι γι΄ αυτά τα αδικήματα» σημείωσε ο κ. Σταματογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι με την παραγραφή αδικημάτων «δημιουργείται μια ανασφάλεια δικαίου» για το που θα βρει ο κόσμος το δίκιο του.

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, το εν λόγω νομοθέτημα έχει ως δικαιολογητική βάση την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από αδικήματα, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει στις δικαστικές αίθουσες υπερσυσσώρευση τέτοιων ζητημάτων.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ