Εφημερίδα Κοινωνική

Ανδρέας Ευθυμίου: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη με αλληλεγγύη και αισιοδοξία!»

Ανδρέας Ευθυμίου: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη με αλληλεγγύη και αισιοδοξία!»
11 Μαΐου 2020

Δήλωση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου:  

«Όλο αυτό το διάστημα σταθήκαμε στις επάλξεις για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία με πραγματικές και ουσιαστικές δράσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί.

Είμαστε δίπλα σε όλους τους δημότες. Υποστηρίζουμε την τοπική μας κοινωνία και οικονομία για να ανακάμψει και να προσαρμοστεί με επιτυχία στην σταδιακή άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Είμαστε έτοιμοι και πιο δυνατοί για την επόμενη μέρα.

ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΑΝΟΊΓΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΆ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ. ΕΠΙΛΈΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΈΣ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΑ

ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΜΟΣΧΆΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΎΡΟ. ΒΟΗΘΆΜΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΎΝ ΟΙ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ! ΚΙΝΟΎΜΑΣΤΕ ΧΩΡΊΣ ΦΌΒΟ ΑΛΛΆ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ. ΑΚΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΎΣ ΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΣ ΌΛΑ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ!

Η δημοτική αρχή έχει επεξεργαστεί αναπτυξιακό πρόγραμμα και προτάσεις προσαρμοσμένες στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Υλοποιούμε παράλληλα μια ολοκληρωμένη δομή παρακολούθησης της κίνησης στην τοπική αγορά και συνεργαζόμαστε με κεντρικούς φορείς της κυβέρνησης. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και εντάσσονται στην πολιτική μας στόχευση.

Ενδεικτικά

* Θα προβάλουμε τα μέτρα που συνολικά λαμβάνουν οι τοπικές επιχειρήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

* Έχουμε προγραμματίσει την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων σε θέματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας προστασίας

περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας.

* Είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση για Κέντρο ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου. Όλα να γίνονται από απόσταση με διαφάνεια,  αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μετά την μεγάλη παρέμβαση του δήμου μας για δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε δημόσιους χώρους. Κανένας πολίτης να μην μείνει εκτός της ψηφιακής εποχής.

* Σχεδιάζουμε ειδικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για τους πολίτες μέσα από τη διοργάνωση στοχευμένων εργαστηρίων.

* Σχεδιάζουμε ψηφιακά μέσα και διαδικασίες αλληλοβοήθειας και υποστήριξης .

* Μελετούμε ειδικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις όπως για την απαλλαγή τελών των τοπικών επιχειρήσεων για ορισμένο χρονικό διάστημα.

* Οι παρεμβάσεις θα αφορούν και όλους τους επηρεαζόμενους τομείς. Η πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας, οι δράσεις ευαισθητοποίησης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι επίσης βασικές μας προτεραιότητες.

ΠΈΡΑΝ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΛΆΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΈΣ ΤΕΛΏΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ ΠΡΟΒΑΊΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΉΣ:

* Για τα καταστήματα εστίασης θα προχωρήσουμε σε παραχώρηση σε επιπλέον τ.μ. χωρίς χρέωση

* Εξετάζουμε για το καλοκαίρι του 2020 την δημιουργία χώρων ανάπτυξης των καταστημάτων εστίασης με πεζοδρόμηση κάποιες ώρες.

* Επιταχύνουμε τα έργα στην πλατεία «Ταξιάρχη Παπαντώνη» ώστε περί τα μέσα Ιουνίου να αποδοθεί ο χώρος περιμετρικά της πλατείας στα

καταστήματα και τους πολίτες.

* Εξετάζονται επιπλέον απαλλαγές ή μειώσεις των Δημοτικών Τελών.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά του Μοσχάτου – Ταύρου στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές και από

αυτή την μάχη!

Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη όλοι μαζί θα κερδίσουμε!»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ