Εφημερίδα Κοινωνική

«Αγκάθι» η μείωση ενοικίων στα καταστήματα – Μανεσιώτης και Παραδιάς μιλούν στο MEGA

«Αγκάθι» η μείωση ενοικίων στα καταστήματα – Μανεσιώτης και Παραδιάς μιλούν στο MEGA
19 Μαΐου 2020

Στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» μίλησαν για τη μείωση ενοικίων στα καταστήματα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης και ο κ. Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο κ. Μανεσιώτης αναφερόμενος στη δεύτερη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων τόνισε ότι σιγά σιγά οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να προσέρχονται στα καταστήματα για «στοχευμένες αγορές».

Επισήμανε ότι στην αγορά του Πειραιά, τα καταστήματα προχωρούν σε προσφορές και υπάρχουν πολύ καλές τιμές σε όλα τα είδη.

Ωστόσο, όπως είπε, έχει αλλάξει η ψυχολογία των καταναλωτών παρόλο που οι τιμές είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Στο ζήτημα της μείωσης των ενοικίων 40% λόγω κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο κ. Παραδιάς.

Στάθηκε στην ανάγκη φοροαπαλλαγών για τους ιδιοκτήτες, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν ο εφιάλτης των εμπόρων είναι η έλλειψη τζίρων, ο εφιάλτης των ιδιοκτητών είναι ο ΕΝΦΙΑ».

Για το λόγο αυτό, αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ προς την πολιτεία είναι να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, κυρίως στη φορολογία εισοδήματος των ιδιοκτητών ακινήτων.

Για τα ενοίκια του Μαϊου, τονίστηκε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ΠΝΠ που να αναφέρει ότι θα περικοπούν, παρά μόνο προφορική δήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μανεσιώτη, τα καταστήματα έχουν περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και εκτός από τα έξοδα μισθοδοσίας, τα ενοίκια δημιουργούν και αυτά μεγάλες επιβαρύνσεις στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ζήτησε να παραταθεί το μέτρο της μείωσης ενοικίου μέχρι το τέλος του έτους, προσθέτοντας πάντως παράλληλα, πως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να τύχουν φοροελαφρύνσεων είτε στον ΕΝΦΙΑ είτε στον φόρο εισοδήματός τους.

Για να απαντήσει από την πλευρά του ο κ. Παραδιάς, πως «οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος της μείωσης ενοικίων μέχρι το τέλος του έτους».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ