Εφημερίδα Κοινωνική

Τσιόδρας-Χαρδαλιάς βοηθούν τους Έλληνες να προστατευτούν από τον κορωνοϊό, γράφει το AFP

Τσιόδρας-Χαρδαλιάς βοηθούν τους Έλληνες να προστατευτούν από τον κορωνοϊό, γράφει το AFP
06 Απριλίου 2020

Ένα δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, εστίασε στην τεράστια προσπάθεια των δυο δυναμικών ανδρών που βρίσκονται πίσω από την υπερπροσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να κρατήσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

«Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση της Ελλάδας για τον κορωνοϊό, συνδυάζοντας σωτήριες συμβουλές με αυστηρές προειδοποιήσεις», αναφέρει το δημοσίευμα του AFP, υπενθυμίζοντας ότι στη χώρα μας τόσο τα καταγεγραμμένα κρούσματα όσο και οι θάνατοι είναι σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχολιάζοντας τη διαφορά ταμπεραμέντου ανάμεσα στους δύο άνδρες, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι το προφίλ που βγάζουν προς τα έξω είναι διαμετρικά αντίθετο.

«Ο Τσιόδρας έχει εμφανιστεί να συγκρατεί με κόπο τα δάκρυά του διαβάζοντας τον ημερήσιο απολογισμό των θυμάτων και προτρέποντας τους Έλληνες να προστατέψουν τα ηλικιωμένα πρόσωπα που αγαπούν», αναφέρει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του λοιμωξιολόγου το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την οποία κάθε ζωή που κερδίζεται, ένας λιγότερος θάνατος, «μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε». «Μια δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα έδωσε ποσοστό έγκρισης 89% στον λοιμωξιολόγο», τονίζεται στο άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Χαρδαλιάς, έχοντας υιοθετήσει έναν πιο αυστηρό ρόλο, «σφυροκοπά» τους Έλληνες με ένα μήνυμα άκαμπτης πειθαρχίας στους κανόνες της καραντίνας, σημειώνει ο αρθρογράφος.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ