Εφημερίδα Κοινωνική

Τηλεδιάσκεψη Γ.Αγγελοπούλου με Γ.Μώραλη για τον Πειραιά

 Breaking News

Τηλεδιάσκεψη Γ.Αγγελοπούλου με Γ.Μώραλη για τον Πειραιά
23 Απριλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Πειραιωτών, Γιάννη Μώραλη είχε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Όπως αναφέρει η κ. Αγγελοπούλου σε σχετική ανάρτησή της στο twitter, στόχος της συζήτησης ήταν «οι δράσεις του 2021, να αναδείξουν την πόλη του χθες & του σήμερα. Κυρίως, όμως, να σχεδιάσουν τον Πειραιά του Αύριο: μία έξυπνη, καινοτόμος, πράσινη πόλη, ένα Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, ένα σύγχρονο λιμάνι»

Με δεύτερη ανάρτησή της, δε, η κ. Αγγελοπούλου προσθέτει ότι «όλες αυτές οι πρωτοπόρες δράσεις, γίνονται ήδη από τον @yiannismoralis στον Δήμο Πειραιά». Προαναγγέλλει μάλιστα ότι «όσο όμως πλησιάζουμε στο 2021, θα μάθετε για ακόμα περισσότερες δράσεις, που έχουν δρομολογηθεί».

Ο κ. Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε από την πλευρά του, το στόχο για διεύρυνση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και ο Πειραιάς να γίνει μία «Έξυπνη Πόλη». Παράλληλα, παρουσίασε έργα που, ήδη, τρέχουν στο Δήμο και συμφώνησε με την Πρόεδρο να αναζητηθούν τρόποι, ώστε αυτά να συνδυαστούν με το ευρύτερο πρόγραμμα της Επιτροπής.

Για το λόγο αυτό, θα δημιουργηθεί στο Δήμο μία ομάδα στελεχών, που θα υποβάλλουν σχετικές προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής (apply.greece2021.gr), προς αξιολόγηση και υλοποίηση. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι οι δράσεις θα συνδέουν το τότε, το τώρα και το αύριο του Πειραιά. Εξέφρασε, μάλιστα, και την επιθυμία το γήπεδο του Ολυμπιακού να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις δράσεις της Επιτροπής, στην πόλη.

Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τόνισε πως ο ρόλος της Επιτροπής- με βάση και τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία-, είναι να γίνει αρωγός σε δράσεις που αφορούν το παρόν, αλλά που θα αφήσουν και ουσιαστική κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής και ο Δήμαρχος Πειραιά, συμφώνησαν ότι η συνεργασία των δυο πλευρών θα είναι στενή, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν στο έπακρο, οι μεγάλες δυνατότητες του Πειραιά, σε συνδυασμό με την παράδοση και την ιστορία του.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ