Εφημερίδα Κοινωνική

Στο λιμάνι ο Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση της «υγειονομικής βόμβας»

 Breaking News

Στο λιμάνι ο Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση της «υγειονομικής βόμβας»
03 Απριλίου 2020

Στον χώρο στον οποίο έχει αγκυροβολήσει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται, ώστε να απασφαλιστεί η «υγειονομική βόμβα».

Στον σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στον Πειραιά βρίσκεται αγκυροβολημένο από το βράδυ της Πέμπτης το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό οι 119 από τους 380 επιβαίνοντες σε αυτό.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των ανθρώπων που δεν είναι θετικοί στον ιο από εκείνους που έχουν μολυνθεί. Όσοι δεν βρεθούν θετικοί θα μεταφερθούν με πούλμαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσει ο επαναπατρισμός τους.

Στην προβλήτα έφτασε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους αρμοδίους για την επιχείρηση αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου.

xardalias__2_

 

 

 

 

 

IMG_4735-_1_

 

 

 

 

 

 

 

VENIZELOS

 

 

 

 

 

 

 

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου είναι απομονωμένοι σε καμπίνα καθένας μόνος του ενώ όσοι ανήκουν στις κατηγορίες μεσαίου και χαμηλού κινδύνου θα κυκλοφορούν ελεύθερα αλλά τους τονίστηκε ότι θα πρέπει να κρατάνε τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη το πλοίο αυτό αν και έπρεπε να πάει στην Τουρκία έμεινε στον Πειραιά για ανθρωπιστικούς λόγους και όπως επισήμανε η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ήδη απέναντι από το αγκυροβολημένο πλοίο έχει στηθεί η ειδική τέντα όπου στελέχη του ΕΟΔΥ θα ετοιμάζονται με ειδικές στολές για να μπουν στη συνέχεια στο πλοίο για να ελέγξουν τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά και χωρίς συμπτώματα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ενημερωθούν και αναλυτικά οι οικογένειες των επιβατών».

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ