Εφημερίδα Κοινωνική

Σταματήστε τις κρουαζιέρες του θανάτου! – Επιστολή της ΠΕΝΕΝ

Σταματήστε τις κρουαζιέρες του θανάτου! – Επιστολή της ΠΕΝΕΝ
09 Απριλίου 2020

Με αισθήματα οργής παρακολουθούμε πάνω από τρεις μήνες που έχει ξεσπάσει παγκόσμια πανδημία με τον κορωνοïό, να συνεχίζονται έως και σήμερα οι κρουαζιέρες σε διάφορα μήκη και πλάτη και χώρες σε όλη την υδρόγειο από τις πολυεθνικές της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΠΕΝΕΝ, από τον διεθνή και ναυτιλιακό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα αφορούν πολλές δεκάδες κρουαζιερόπλοια, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι χιλιάδες σε Ναυτεργάτες που επανδρώνουν τα πλοία αυτά καθώς και σε επιβάτες ενώ ήδη τα θύματα – νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Παρ” όλα αυτά, όπως λέει, οι πολυεθνικές της κρουαζιέρας «εγγυούνται και βεβαιώνουν» τους επιβάτες για την ασφάλεια, την υγεία και την ζωή τους!

«Πρόσφατα μας κοινοποιήθηκε από εργατική συλλογικότητα σε λιμάνι της Γαλλίας επιστολή Ινδονήσιου Ναυτεργάτη που περιγράφει τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν «της γης οι κολασμένοι» στα «σύγχρονα» μεγαθήρια αυτά κρουαζιερόπλοια, όπου η καραντίνα γίνεται με τους ναυτεργάτες τσουβαλιασμένους ανά 8 σε 20 τετραγωνικών καμπίνες – κάτεργα κάτω από την επιφάνια της θάλασσας!».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ