Εφημερίδα Κοινωνική

Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα – Αναλυτικές οδηγίες χρήσης

Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα – Αναλυτικές οδηγίες χρήσης
27 Απριλίου 2020

Οι χειρουργικές μάσκες φαίνεται πως θα είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας όταν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού για τον νέο κορωνοϊό. Ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας προχώρησε σε σειρά διευκρινίσεων κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων. Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας

Παρότι η χρήση της μάσκας δείχνει απλή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η λανθασμένη τοποθέτησή της μπορεί όχι μόνο να μην προστατεύει από τον ιό αλλά να έχει και αντίθετα αποτελέσματα.

Όπως έδειξε βήμα βήμα από τον αέρα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών πριν την τοποθέτηση της μάσκας αλλά και μετά την αφαίρεσή της. Δεν πρέπει να την ακουμπάμε αλλού παρά μόνο στα κορδονάκια που μπαίνουν πίσω από τα αυτά ενώ προφανώς δεν έχει καμία αξία να τη φοράμε και να την ανεβοκατεβάζουμε ή να επαναχρησιμοποιούμε μάσκες μιας χρήσης.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ