Εφημερίδα Κοινωνική

«Παγώνουν» οι φορολογικοί έλεγχοι

 Breaking News

«Παγώνουν» οι φορολογικοί έλεγχοι
03 Απριλίου 2020

«Παγώνουν», λόγω της επιδημίας του κοροναϊού και οι επιτόπιοι έλεγχοι της εφορίας στις επιχειρήσεις ή στα σπίτια των φορολογουμένων.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την ανάσχεση της μετάδοσης της ασθένειας αποφασίστηκε η παύση των επιτόπιων φορολογικών ελέγχων, ενώ οι υπόλοιποι έλεγχοι θα γίνονται, με βάση προτεραιότητες και με γνώμονα την υγιεινή και την ασφάλεια των ελεγκτών και των ελεγχόμενων.

Στην ουσία «παγώνουν» οι φορολογικοί έλεγχοι που βρίσκονταν σε εξέλιξη όταν ξέσπασε η πανδημία του κοροναϊού, καθώς οι ελεγχόμενοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν δικαιολογητικά έγγραφα στους ελεγκτές, λόγω της απαγόρευσης των επαφών, ούτε υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής των αντιρρήσεων εντός 20 ημερών από την επίδοση του φύλλου ελέγχου.

Η νομοθεσία προβλέπει πως «ο επιτόπιος φορολογικός έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου κατά το επίσημο ωράριο εργασίας της Φορολογικής Διοίκησης και μπορεί να παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωσή του. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να διενεργεί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο και εκτός του επίσημου ωραρίου εργασίας εφόσον απαιτείται από το είδος των δραστηριοτήτων του φορολογούμενου. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνεται ειδική μνεία στην εντολή φορολογικού ελέγχου.

Η είσοδος στην κατοικία του φορολογουμένου επιτρέπεται μόνο με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα και ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ