Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Μανωλάκος: Σε υπόγεια τροχιά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος στον Πειραιά-Ένταξη στο ΕΣΠΑ-Ανάσα επιτέλους για την πόλη!

 Breaking News

Νίκος Μανωλάκος: Σε υπόγεια τροχιά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος στον Πειραιά-Ένταξη στο ΕΣΠΑ-Ανάσα επιτέλους για την πόλη!
23 Απριλίου 2020

Ο Βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 11/02/2020 Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «την υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Ν. Φάληρο στον Πειραιά».

Στην Ερώτηση που απευθύνονταν τόσο στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής ρωτούσε αν αναμένεται η υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Ν. Φάληρο στον Πειραιά, να συμπεριληφθεί στην τελευταία αναθεώρηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Σε σχετική απάντηση που κοινοποιήθηκε 22.04.20 με αρ. πρωτ. Β-128, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε ότι «η “Σταθερές Συγκοινωνίες Ανώνυμη Εταιρεία” (ΣΤΑΣΥ AE) προετοιμάζει την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Πράξης για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου κατά την τελευταία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, μετά από σχεδόν 20 χρόνια εξαγγελιών, γίνεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό αυτό έργο μέσω ΕΣΠΑ, με το οποίο θα λυθεί επιτέλους το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, ευνοώντας παράλληλα την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της λειτουργίας της πόλης, σε μια περίοδο που το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ