Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με τη μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, εντός Νομού

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με τη μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, εντός Νομού
30 Απριλίου 2020

Ο Βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Νίκος Μανωλάκος κατέθεσε στις 29/04/2020 αναφορά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την οποία ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον Δήμο Τροιζήνας-Μεθάνων και κατ’ επέκταση των νησιών του Αργοσαρωνικού, ώστε οι πολίτες να μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Νομό, δηλαδή στο Νομό Αττικής, κατ’ αναλογία με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 4 Μάϊου θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών εντός του Νομού στον οποίο ανήκουν.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Τροιζήνας-Μεθάνων, όπως άλλωστε και τα νησιά του Αργοσαρωνικού ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες, ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Για να μετακινηθούν ωστόσο, ελεύθερα οι κάτοικοι εντός του Νομού Αττικής, είναι απαραίτητο να διέρχονται οδικώς μέσω των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.

Για αυτό το λόγο, καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή του δημάρχου Τροιζηνίας- Μεθάνων, με την οποία ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον Δήμο και κατ’ επέκταση των νησιών του Αργοσαρωνικού, ώστε οι πολίτες της περιοχής να μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Νομό τους, δηλαδή στο Νομό Αττικής, κατ’ αναλογία με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας και παρακαλώ για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ