Εφημερίδα Κοινωνική

Μένουμε σπίτι: Δωρεάν γυμναστική στο Youtube από τον δήμο Κορυδαλλού

 Breaking News

Μένουμε σπίτι: Δωρεάν γυμναστική στο Youtube από τον δήμο Κορυδαλλού
04 Απριλίου 2020

Μενουμε σπίτι και γυμναζόμαστε εξαιτίας του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων και ο δήμος Κορυδαλλού προσφέρει δωρεάν μαθήματα γυμναστικής στο youtube.

Με μια απλή εγγραφή σε συγκεκριμένο κανάλι του ιστότοπου youtube και εντελώς δωρεάν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα από επαγγελματίες γυμναστές.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς για τα νέα δεδομένα που έφερε και στη χώρα μας ο κορωνοϊός, αναφέρει:
Η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσής του, έχουν δημιουργήσει για όλους μια κατάσταση πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα κρίσιμη. Κάνω και εγώ έκκληση στους συμπολίτες μου, να μείνουν σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.»
Για τον δήμαρχο όμως και όπως μας εξηγεί, η παραμονή στο σπίτι δεν σημαίνει παραίτηση. «Μπορούμε και πρέπει να προσαρμόσουμε και να συνεχίσουμε στο μέτρο του δυνατού τις δραστηριότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου Κορυδαλλού και οι γυμνάστριές του παρέχουν μέσω του youtube προγράμματα εκγύμνασης, προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία ώστε να μπορούν οι δημότες αφενός να συνεχίσουν να γυμνάζονται, κυρίως όμως να αντιμετωπίσουν μέσω της γυμναστικής και της εκτόνωσης που παρέχει τις συνθήκες εγκλεισμού και τις ψυχικές συνέπειές του.»

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Χουρσαλά, η ανταπόκριση των μαθημάτων εκγύμνασης είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν τη στιγμή που σκέφτηκαν και σχεδίασαν το πρόγραμμα.
«Αυτό δείχνει και την κατεύθυνση των δράσεων των δήμων που πρέπει να αναλάβουν αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους», τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία όμως με την γυμναστική στο σπίτι δεν είναι η μόνη αφού ο δήμος έχει προγραμματίσει παρόμοιες δράσεις για τους δημότες που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού. «Στον δήμο Κορυδαλλού από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε την κατάσταση του κορωνοϊού με ψυχραιμία και συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορυδαλλού.
Τηλεφωνική υπηρεσία «Μένουμε σπίτι -μένουμε υγιείς»

Σημειώνεται ότι στον δήμο Κορυδαλλού έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε σχολεία και δημοτικά κτήρια πριν αυτά κλείσουν, εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών, ενώ ήταν ο πρώτος δήμος που παρείχε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του να δουλεύουν με εξ αποστάσεως εργασία από το σπίτι τους.
«Τώρα που τα μέτρα για παραμονή όλων στο σπίτι έχουν αυστηροποιηθεί, ο δήμος Κορυδαλλού μέσω του τηλεφώνου 2104990500 παρέχει την υπηρεσία “Μένουμε σπίτι -μένουμε υγιείς” », επισημαίνει ο κ. Χουρσαλάς.

Και προσθέτει: «Ο πολίτης μπορεί να καλεί και εξατομικευμένα να λαμβάνει την υπηρεσία που χρειάζεται. Από ψυχολογική στήριξη και συμβουλές των ψυχολόγων του δήμου για το πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που βιώνουμε, μέχρι και υπηρεσίες εξυπηρέτησης ατόμων που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν αλλά χρειάζονται τρόφιμα, φάρμακα κτλ. Επίσης, ενισχύουμε και διευρύνουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και τα προγράμματα σίτισης, βοήθειας στο σπίτι κτλ. Τέλος, σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα απευθύνεται στα παιδιά των παιδικών μας σταθμών.»
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού κλείνοντας ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη συνεργασία και την ευλάβεια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με την οποία τηρούν τα μέτρα περιορισμού. «Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης, ώστε όλοι μαζί, χωρίς να λείπει κανείς, να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία», κατέληξε με νόημα ο.κ. Χουρσαλάς.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ