Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Στους 102 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη

Κορωνοϊός: Στους 102 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη
15 Απριλίου 2020

Ακόμα ένας θάνατος προστέθηκε στη μακάβρια λίστα του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 102, την ώρα που διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας που θα καθορίσει το πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, σήμερα το πρωί κατέληξε μια 86χρονη στην Αλεξανδρούπουλη, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα στους 102.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν δύο ακόμα θάνατοι. Παράλληλα, 76 συνολικά ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Επίσης το 80% πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα 27 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές», είπε ο κ. Τσιόδρας, δίνοντας νότα αισιοδοξίας στις ανακοινώσεις του, λέγοντας πως ο αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας «ο κορωνοϊός περιορίζεται».

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα επισήμως ανέρχονται σε 2.170, εκ των οποίων το 56, 2% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 555 (25,6%) σχετίζονται με ταξιδιώτες και 869 (40%) με ήδη γνωστό κρούσμα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ