Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Παρατείνεται έως 10 Μαΐου το «λουκέτο» στα σχολεία – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Κορωνοϊός: Παρατείνεται έως 10 Μαΐου το «λουκέτο» στα σχολεία – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές
10 Απριλίου 2020

Παρατείνεται μέχρι και τις 10 Μαΐου 2020 το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, με την ΚΥΑ αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Κεραμέως: Στόχος να γίνουν οι Πανελλαδικές τον Ιούνιο

Για τη μείωση της εξεταστέας ύλης για την Γ΄ Λυκείου, τις πιθανές ημερομηνίες των Πανελλαδικών – ακόμη και μέσα στον Ιούνιο-, αλλά και για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα, μίλησε στο ΜΕGA η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τη μείωση εξεταστέας ύλης για την Γ” Λυκείου που ανακοινώθηκε, τόνισε ότι είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, στη βάση όσων διδάχθηκαν οι μαθητές μέσα στις φυσικές σχολικές τάξεις.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής για τις Πανελλαδικές, τόνισε πως όλα θα κριθούν από το πώς θα κυλήσει ο Απρίλιος. Είναι ο μήνας που θα κρίνει αν τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης θα είναι αποτελεσματικά. Είμαστε αισιόδοξοι, είπε. «Σταθερή επιδίωξη είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Στόχος μας, είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Πιθανότατα θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους και θα τελειώσουν τα μαθήματα μέσα στον Ιούνιο, ενώ θα μειωθεί και η διδακτική ώρα. Οτιδήποτε πέρα από τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολο -και για τις Πανελλαδικές- λόγω των συνθηκών ζέστης» πρόσθεσε.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις και το αν αυτές θα γίνουν, το άφησε ανοιχτό, τονίζοντας πως «το υπουργείο εξετάζει όλα τα δεδομένα. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η κάλυψη της ύλης».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ