Εφημερίδα Κοινωνική

Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στην Θεσσαλία – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη υπό Τσιόδρα και Χαρδαλιά

 Breaking News

Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στην Θεσσαλία – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη υπό Τσιόδρα και Χαρδαλιά
10 Απριλίου 2020

Στη Λάρισα βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος για να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί σε συνοικισμό Ρομά που εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Στόχος είναι να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού. Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμη ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.

Ειδικότερα, την αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα και σε όλη την Θεσσαλία, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης μετά την σύσκεψη που έγινε υπό τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι των Ρομά κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση σήμερα στις 6.00 μ.μ.

Εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

 

Μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ στον οικισμό Ρομά

Κλιμάκιο εδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, κατέφθασε πριν από λίγη ώρα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού που βρίσκεται από χθες το βράδυ σε καραντίνα λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα στην συνοικία των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, μετά από ιχνηλάτηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις επαφές ενός 32χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε καραντίνα τέθηκε και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που έχει νοσήσει από κορωνοϊό στην περιοχή είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπούς που διαμένουν στη συγκεκριμένο κέντρο.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ