Εφημερίδα Κοινωνική

Η αλήθεια για τις μάσκες – Γιατί είναι επικίνδυνες αυτές με το φιλτράκι

Η αλήθεια για τις μάσκες – Γιατί είναι επικίνδυνες αυτές με το φιλτράκι
01 Απριλίου 2020

Στον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Μιλώντας στο MEGA, είπε ότι η μάσκα για κάποιον που είναι υγιής και τηρεί τις αποστάσεις δεν είναι απαραίτητη. Για κάποιον όμως που είναι ασθενής ή μπορεί να είναι ασθενής, είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύει όσους είναι κοντά του.

Για όσους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο- για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ- είναι καλό να φορούν μάσκα για να προστατεύονται οι ίδιοι.

Οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές χειρουργικές μάσκες, και όχι εκείνες με το φίλτρο. Αυτές με το φιλτράκι είναι επικίνδυνες και δεν είναι για κοινή χρήση, διότι αν κάποιος έχει κορωνοϊό «ψεκάζει» τον ιό στους γύρω του. Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος αυτές οι μάσκες, είναι μόνο για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά τις απλές μάσκες, οι πολίτες μπορούν να τις αφήνουν στον ήλιο ή να τις σιδερώνουν για να τις κρατήσουν περισσότερο από μία φορά. Αναφορικά με τις υφασμάτινες μάσκες, είναι καλύτερες από το τίποτα για απλή χρήση, όταν για παράδειγμα βγούμε από το σπίτι μας, αρκεί να τηρούμε αποστάσεις.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ