Εφημερίδα Κοινωνική

Διευρύνονται οι δικαιούχοι των 800 ευρώ – Η νέα απόφαση

 Breaking News

Διευρύνονται οι δικαιούχοι των 800 ευρώ – Η νέα απόφαση
26 Απριλίου 2020

Διευρύνονται οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, παρατείνεται έως και τις 28 Απριλίου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών, εκτός των ανωνύμων εταιρειών, που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζόμενους, έναντι πέντε που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται ότι, για τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών μετά την 1η-10-2018, δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός, προκειμένου να ενταχθούν στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται έως και τις 28-4-2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα, με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και αίσθημα δικαίου, για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ