Εφημερίδα Κοινωνική

Χάσαμε την μπάλα; Όχι ρε παιδιά, εδώ είναι…

 Breaking News

Χάσαμε την μπάλα; Όχι ρε παιδιά, εδώ είναι…
09 Απριλίου 2020
Ίσως τα πράγματα πλέον να έχουν αλλάξει, ίσως τα δικά μας βιώματα να είναι διαφορετικά από αυτά άλλων, αλλά θεωρώ ότι αν κάποιος είναι πάνω από 35 ετών, θα καταλάβει…
Πολλές φορές ήθελες να παίξεις και δεν είχες μπάλα. Εκεί φαινόταν η δημιουργικότητα και η φαντασία σου.
Δεν θα έμπαινες στο google…
Ναι! Ήξερες το κόλπο με τα πατημένα κουτάκια απο αναψυκτικά.
Πατημένα με τέτοιο τρόπο, που ούτε ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο δεν θα σκεφτόταν, για να μπορεί να βάζει τα κατάλληλα φάλτσα για γκολ.
Το κουτάκι ή τενεκεδάκι δεν έπρεπε να είναι πολύ πατημένο και το μυστικό ήταν ότι αν του άφηνες τη μία πλευρά λίγο πιο απάτητη, σηκωνόταν με «μύτο» στον αέρα!
Σουτ βολίδα! Και ας έσκαγε σε καλάμι ποδιού συμμαθητή σου. Πόνος καθόλου. Είτε γιάτι δεν «πείραζε», είτε γιατί ήταν το τελευταίο που τον ένοιαζε και εκείνον…
Όταν μάλιστα έβρισκε δοκάρι, (που συνήθως αυτό ήταν ένας σχολικός κάδος σκουπιδιών), το «ντιννν» ήταν τόσο ηδονικό, που σε έκανε για μέρες να σκέφτεσαι τι έκανες και τι…έχασες.
Πρακτικό! Γιατί μετά το πετούσες μέσα στον κάδο «δοκάρι» γιατί έπρεπε να ανέβεις στην τάξη. Ήξερες ομώς ότι εκεί θα ήταν και για το β” ημίχρονο.
Ωστόσο, όσο έπαιζες μαζί του, πάντα θα βρισκόταν κάποιος αρκετά άμπαλος που θα το πατούσε εντελώς και από τρισδιάστο αντικείμενο θα γινόταν κάτι σαν το πακ του χόκεϊ επι πάγου.
Ταυτόχρονα με την μετατροπή της «μπάλας» σε πακ, το παιχνίδι από ποδόσφαιρο γινόταν κλωτσοπατινάδα, αλλά δεν είχε τόση σημασία. Το γκολ πανηγυριζόταν και πάλι σαν να ήταν τελικός «ΤσαμπιονσΛί»…
Παράνομο. Έξυπνο. Έναλλακτικό. «Σατανικό».
Σημάδεψε ηλικίες δημοτικού, καθημερινές, από το πρώτο πρωινό κουδούνι (γιατί τότε το αγόραζες απο το κυλικείο ως αναψυκτικό, έχοντας πιεί το περιεχόμενό του), μέχρι το μεσημέρι, στο σχόλασμα.
Τα απογεύματα ή τα ΣΚ το ξέχναγες. Διότι ήσουν κάπως… πιο τυχερός, μακριά από τους περιορισμούς και τις σχολικές απαγορεύσεις.
Και έπαιζες στη γειτονιά σου με αυτό:
mpala
… Εφικτή «πολυτέλεια».
Το άλλο όμως…
Σχέδιο και Κατάκτηση.
Δεν σημάδεψε τα πόδια μας.
Σημάδεψε το μυαλό μας.
Rip

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ