Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από την ΠΕΝΕΝ: Κρούσματα του κορωνοϊού σε ποντοπόρα εμπορικά πλοία δεν δημοσιοποιούνται

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από την ΠΕΝΕΝ: Κρούσματα του κορωνοϊού σε ποντοπόρα εμπορικά πλοία δεν δημοσιοποιούνται
02 Απριλίου 2020

Στα πλαίσια των παρεμβάσεών σχετικά με τον έλεγχο σε διάφορα πλοία της ευρύτερης ακτοπλοΐας και τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτά, καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είχε επικοινωνία με αρμόδια στελέχη του ΕΟΔΥ.

Στην επικοινωνία τόνισε για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη στο Ε/Γ- Ο/Γ «Ελευθέριος Βενιζέλος» να του επιτραπεί η ασφαλής πρόσδεσή του σε σημείο που θα επιλεγεί για τον σκοπό αυτό στο λιμάνι του Πειραιά, να ενισχυθούν παραπέρα τα μέτρα και οι έλεγχοι εντός του πλοίου, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ο χειρισμός από την πλευρά των κρατικών αρχών και των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΝΕΝ ήταν το σωματείο που ανέδειξε και πρόβαλε δημόσια την κατάσταση στο πλοίο από την πρώτη στιγμή που αυτό έφθασε στην ράδα του Πειραιά.

Σε ανακοίνωση αναφέρει: «Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε (είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) ότι κρούσματα του κορωνοϊού έχουν σημειωθεί και σε ποντοπόρα εμπορικά πλοία τα οποία οι ναυτιλιακές εταιρίες, ως οφείλουν, δεν δημοσιοποιούν και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τέλος ενημερώνουμε ότι στο SUPER FAST ΧΙΙ, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο 18μελές τεχνικό συνεργείο Πολωνών εργαζομένων που επέβαιναν στο πλοίο, υπήρξε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα, για όλους του υπόλοιπους το αποτέλεσμα των τεστ ήταν αρνητικό».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ