Εφημερίδα Κοινωνική

Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις η κλινική Ταξιάρχαι παρά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα κορωνοϊού

Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις η κλινική Ταξιάρχαι παρά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα κορωνοϊού
24 Απριλίου 2020

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση (τόσο για την κλινική στο Περιστέρι όσο κι εκείνη στη Γλυφάδα), παρά το συναγερμό που προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού, η κλινική “Ταξιάρχαι” έχει ανοίξει από το πρωί της Παρασκευής (24.04.2020) και κάνει αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο.

Και είναι απορίας άξιο πως η κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι λειτουργεί, έστω και για να γίνονται αιμοκαθάρσεις μόνο στον πρώτο όροφο και όχι στο ισόγειο, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα. Την ώρα μάλιστα που η άλλη κλινική που βρίσκεται στο… επίκεντρο του συναγερμού, η Κασταλία, είναι κλειστή σήμερα.

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που βρισκόταν στο σημείο από νωρίς το πρωί, πριν από τις 07:00 δεν γινόταν θερμομέτρηση στο ισόγειο, τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι πέρασαν χωρίς έλεγχο ούτε και κανείς τον σταμάτησε για να μπει μέσα.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Ταξιάρχαι, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, είπε πως σήμερα λειτουργεί μόνο η μονάδα τεχνητού τεφρού στον πρώτο όροφο που είναι «καθαρή», δηλαδή δεν είχε κρούσμα κορωνοϊού και πως οι θερμομετρήσεις έως τις 07:00 γίνονταν στον πρώτο όροφο και στη συνέχεια, στην είσοδο της κλινικής.

Αργότερα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο δήμος Περιστερίου βρέθηκε στο σημείο έξω από την κλινική και έκανε απολύμανση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ