Εφημερίδα Κοινωνική

Αγαπάμε τα ζώα, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Αγαπάμε τα ζώα, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον
01 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

«Τον τελευταίο καιρό εντονότερα παρατηρείται στην πόλη μας η δυσάρεστη ενέργεια ορισμένων κατοίκων του δήμου Αγίας Παρασκευής,που συνοδεύουν τα κατοικίδια τους στις καθορισμένες εξόδους τους, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα απομάκρυνσης των περιττωμάτων των προσφιλών τους τετράποδων.

Πρόκειται για μια συμπεριφορά, που κάθε άλλο παρά πολιτισμό, σεβασμό προς το περιβάλλον και τους συνδημότες μας, φανερώνει. Και, παράλληλα, αποτελεί υγειονομική  βόμβα με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία.

Συστήνεται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς κατά τις εξόδους τους με τα κατοικίδιά τους, να έχουν μαζί τους πάντοτε μια νάιλον σακούλα και ένα πλαστικό γάντι για να απομακρύνουν τα περιττώματα του σκύλου τους, τα οποία θα τα τοποθετούν εντός των κάδων απορριμμάτων.

Επισημαίνεται ότι η αμέλεια άμεσου καθαρισμού τού περιβάλλοντος από τα περιττώματα είναι παράνομη και τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο προς τους ιδιοκτήτες.

Τα δεσποζόμενα ζώα είναι μια αξιολάτρευτη συντροφιά για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, είναι βέβαιο, ότι αποτελούν μια χρόνια δέσμευση, την οποία έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες τους, τόσο απέναντι στα κατοικίδιά τους, όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας και το περιβάλλον.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.»

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 75

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ