Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεχωριστός ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Σημαία, Εθνικός Ύμνος στο μπαλκόνι μας

Ξεχωριστός ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Σημαία, Εθνικός Ύμνος στο μπαλκόνι μας
24 Μαρτίου 2020

Ευχές από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά:

Η 25Η ΜΑΡΤΊΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΣΠΟΥΔΑΊΑ ΔΙΠΛΉ ΕΟΡΤΉ ΓΙΑ ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ. ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΉ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΉ ΕΟΡΤΉ, ΠΟΥ ΦΈΤΟΣ ΕΟΡΤΆΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΎ ΔΎΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΈΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ΤΡΌΠΟ ΜΈΝΟΝΤΑΣ ΣΠΊΤΙ ΜΑΣ.

Ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 και της απελευθέρωσης ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τιμά την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Ετυμολογικά, η λέξη Ευαγγελισμός από τη λέξη ευάγγελος, που σημαίνει αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων (ευ+άγγελος), με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να μεταφέρει στη Θεοτόκο τα χαρμόσυνα νέα, πως πρόκειται να κυοφορήσει τον Ιησού Χριστό, τον υιό του Θεού. Ο επίσημος εορτασμός της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 του Όθωνα.

Από τότε, με λίγες εξαιρέσεις σε περίοδο πολέμων, οι εκδηλώσεις εορτασμού περιλαμβάνουν παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις τόσο ανήμερα, όσο και την προηγούμενη σε όλη την Ελλάδα. Οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις είναι η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα την 25η Μαρτίου, ενώ την προηγούμενη, στις 24 Μαρτίου, γίνεται η μαθητική παρέλαση και η καθιερωμένη εορτή στα σχολεία, παράλληλα με τις δοξολογίες στη Θεοτόκο σε όλους τους ορθόδοξους Χριστιανικούς ναούς της χώρας.

ΦΈΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΑΠΌ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΣΠΆΝΙΕΣ ΧΡΟΝΙΈΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΆΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΊΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΆ ΌΠΩΣ ΈΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΊΣΕΙ, ΑΛΛΆ ΜΕ ΈΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΤΡΌΠΟ ΜΈΝΟΝΤΑΣ ΣΠΊΤΙ ΜΑΣ. Πρώτα ο Θεός, όμως του χρόνου θα μπορέσουμε όλοι μαζικά να ξαναγιορτάσουμε τον Ευαγγελισμό, όπως συνηθίζουμε εδώ και 2 αιώνες και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη λαμπρότητα για την επέτειο 1821-2021 των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του χριστιανισμού και του ελληνισμού.

ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΊΟΥ ΤΟΥ 2020, ΌΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΥΨΏΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ, ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ ΜΑΣ ΎΜΝΟ ΑΠΌ ΤΑ ΜΠΑΛΚΌΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΏΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΑΚΡΙΒΏΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΥΓΕΊΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ. ΕΚ ΜΈΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΕΎΧΟΜΑΙ ΥΓΕΊΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΆΖΟΝΤΕΣ!

ΒΑΣΊΛΗΣ ΚΟΡΚΊΔΗΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΕΒΕΠ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ