Εφημερίδα Κοινωνική

Τσιάρας: Ακόμα και ισόβια σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Τσιάρας: Ακόμα και ισόβια σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα
26 Μαρτίου 2020

«Είναι η πρώτη φορά που σε μια τόσο μεγάλη κρίση οι πολίτες αισθάνονται ότι, επιτέλους, υπάρχει κράτος», τονίζει στα «Παραπολιτικά» ο Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός ∆ικαιοσύνης υπενθυμίζει ότι, αν κάποιος πολίτης παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων, η ποινή που τον περιμένει μπορεί να είναι ακόμα και ισόβια. «Είναι η πρώτη φορά που σε μια τόσο μεγάλη κρίση οι πολίτες αισθάνονται ότι, επιτέλους, υπάρχει κράτος.

Ότι υπάρχει μια αξιόπιστη Πολιτεία, που στέκεται στο πλευρό των πολιτών και λαμβάνει εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύονται από τους ειδικούς, προ-κειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου ιού. Από κει και πέρα, όλοι αντιλαμβάνονται ότι απέναντί μας έχουμε έναν αόρατο και απρόβλεπτο εχθρό. ∆υστυχώς, τα επιστημονικά δεδομένα σήμερα δεν επιτρέπουν ασφαλείς εκτιμήσεις. Έχουμε ήδη μπει σε αχαρτογράφητα νερά. Γι’ αυτό θα ήταν ανεύθυνο να στηριχτεί η πολιτική πρόληψης στις κλιματολογικές συνθήκες και σε μετεωρολογικές προβλέψεις.

Η κυβέρνηση και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας θα συνεχίσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να εφαρμόζουν ευλαβικά τις πολιτικές που εκπονούνται πάνω στις οδηγίες των επιδημιολόγων. Και θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις από τον νέο κορωνοϊό».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ