Εφημερίδα Κοινωνική

Σούπερ μάρκετ: Ποια είδη εξαφανίζονται – Μέρες χειρότερες από capital controls

Σούπερ μάρκετ: Ποια είδη εξαφανίζονται – Μέρες χειρότερες από capital controls
11 Μαρτίου 2020

Μέρες χειρότερες από τα capital controls θα ζήσουν τα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με στελέχη της αγοράς. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία έχει αυξήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις αγορές στα σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να στοχεύουν σε συγκεκριμένα προϊόντα μακράς διαρκείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει δεδομένη έλλειψη σε υγρά μαντηλάκια, αντισηπτικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν ζητήματα ακόμα και με το οινόπνευμα. Η εκτίμηση είναι ότι τις επόμενες μέρες προϊόντα όπως τα ρύζια, τα ζυμαρικά, τα όσπρια και κυρίως οι φακές θα γίνουν ανάρπαστα στα ράφια των πολυκαταστημάτων.

Την ίδια ώρα σκηνές βγαλμένες από Χολιγουντιανή ταινία εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας, καθώς είναι τα μοναδικά μέρη που δεν τελούν υπό καραντίνα. Οι Ιταλοί σπεύδουν κατά χιλιάδες για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη, σαπούνια και αντισηπτικά είναι τα πρώτα προϊόντα που εξαφανίζονται από τα ράφια. Στο μεταξύ υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ βρίσκονται στην είσοδο τους για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι περίμεναν με ηρεμία στην ουρά μαζί με τα καρότσια τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ