Εφημερίδα Κοινωνική

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»: Επιστολή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Διαφωνούμε με το περιεχόμενο του «ψηφίσματος» του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»: Επιστολή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Διαφωνούμε με το περιεχόμενο του «ψηφίσματος» του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
09 Μαρτίου 2020

Την 28η Φεβρουαρίου 2020 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά «ψήφισμα» για τα γεγονότα στα νησιά και τα «κλειστά» κέντρα, το οποίο εν συνεχεία δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα σας, εξ όσων γνωρίζουμε τουλάχιστον στην ηλεκτρονική της έκδοση της Τετάρτης, 4 Μαρτίου 2020.

Στο εν λόγω κείμενο περιλαμβάνονται σημεία αβέβαιης εγκυρότητας, τα οποία είτε αποτελούν νομικοπολιτικές θέσεις αμφίβολης ορθότητας («τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι αντίθετα σε κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου») είτε φανερώνουν μια προβληματική, τουλάχιστον, αντίληψη και γνώση βασικών εννοιών του συνταγματικού δικαίου («ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά είναι αντίθετος με την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή»).

Είναι κατά συνέπεια προφανές ότι διαφωνούμε με το περιεχόμενο του εν λόγω «ψηφίσματος».

Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για τον οποίο αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέση στο ζήτημα που προέκυψε. Το μείζον για εμάς ζήτημα είναι ότι το εν λόγω κείμενο αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε χωρίς προηγουμένως να τεθεί υπόψιν μας, υπό την ιδιότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίρρηση ή τη συμφωνία μας. Η ανάρτηση του «ψηφίσματος» στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έγινε αυθαιρέτως, κατά πλήρη καταστρατήγηση των αρχών και κανόνων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων και μάλιστα κατά ευθεία παραβίαση προγενέστερης ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία το κείμενο αυτό θα έπρεπε πριν τη δημοσιοποίησή του να τεθεί σε γνώση των μελών του ΔΣ, προκειμένου αυτά να εκφράσουν τη συμφωνία ή διαφωνία τους.

Κατά συνέπεια, διαφυλάσσοντας το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ως επιστημονικού Συλλόγου αλλά και την προσωπική μας τιμή, δηλώνουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με το κείμενο ψηφίσματος, ούτε τύποις, διότι δεν ερωτηθήκαμε σχετικά, ούτε και ουσία, διότι διαφωνούμε σε πολλά σημεία με το περιεχόμενό του.

Αφού σας ευχαριστήσουμε προκαταβολικά για την φιλοξενία, παρακαλούμε όπως η παρούσα δημοσιευθεί σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ευχαριστίες,

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΠ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΜΙΑΣ

ΙΣΜΗΝΗ ΖΩΡΖΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ