Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Κρουαζιερόπλοιο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα -Είχε δέσει και στον Πειραιά!

 Breaking News

Κορωνοϊός: Κρουαζιερόπλοιο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα -Είχε δέσει και στον Πειραιά!
04 Μαρτίου 2020

Περί τους 2.000 ανθρώπους, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera, κλήθηκαν να επιστρέψουν στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ βρίσκονταν σε εκδρομή στην Αθήνα, έπειτα από την επιβεβαίωση για θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Το κρουαζιερόπλοιο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού αφότου διαπιστώθηκε πως Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, έπειτα από την είδηση αυτή, 2.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επέστρεψαν στο MSC Opera και τους ζητήθηκε να παραμείνουν εντός του πλοίου μέχρι νεοτέρας. Εκεί τους ανακοινώθηκε από τον καπετάνιο πως ένας άνδρας που επέβαινε τις προηγούμενες μέρες στην κρουαζιέρα διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ασθενής φαίνεται πως αποβιβάστηκε στην Γένοβα, στη Βόρεια Ιταλία, όπου και έχουν παρουσιαστεί τα περισσότερα – αν όχι όλα – κρούσματα κορωνοϊού στη γειτονική χώρα. Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει μαρτυρίες επιβατών του MSC Opera, όπως ο Αντόνιο Μοντάλτο, που περιγράφει πως έλαβε εντολή να επιστρέψει άμεσα στο πλοίο.

Στο δημοσίευμα περιγράφεται πως η κρουαζιέρα συνέχισε το ταξίδι της κανονικά, με το κρουαζιερόπλοιο να φτάνει στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, η οποία επικαλείται επιστολή του καπετάνιου, τα μέλη του πληρώματος ανέμεναν εντολές από τις ελληνικές και τις αυστριακές Αρχές. «Σημειώστε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδηλώνει πως ύποπτο κρούσμα στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις (μεταξύ των επιβατών) που να δείχνουν κρούσμα κορωνοϊού».

Η ανακοίνωση του κρουαζιερόπλοιου για το περιστατικό κορωνοϊού

Οι υγειονομικές Αρχές στην Αυστρία μας ενημέρωσαν πως επιβάτης αυστριακής εθνικότητας, που συμμετείχε στην κρουαζιέρα με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 17 στις 28 Φεβρουαρίου, εξακριβώθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου. Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου μετά την αποβίβαση του στην Γένοβα της Ιταλίας.

Το Msc Opera είχε δέσει νωρίτερα στον Πειραιά, στην Ελλάδα και ενημερώσαμε τις ελληνικές Αρχές για το περιστατικό ζητώντας τους κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τους επιβάτες, σαν προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν στο πλοίο ενώ αναμέναμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές.

Μοιραστήκαμε με τις υγειονομικές Αρχές το πλήρες ιατρικό ιστορικό του πλοίο, καθώς και το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό του πρώην Αυστριακού επιβάτη. Οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τη 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίζει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα. Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης.

Η εταιρεία διαψεύδει το γεγονός σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ