Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Δείτε πόσο κοστίζει η εξέταση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

 Breaking News

Κορωνοϊός: Δείτε πόσο κοστίζει η εξέταση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια
12 Μαρτίου 2020

Η βασική οδηγία του ΕΟΔΥ προς όλους μας είναι να μην υπάρχει πανικός και να μην προσφεύγουμε να κάνουμε τεστ για κορονωϊό. Παρολ’ αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι πλήρωσαν από την τσέπη τους περί τα 300 ευρώ για τις σχετικές εξετάσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Το ποσό φαίνεται εξωφρενικό και φυσικά εμπεριέχει μεγάλο περιθώριο κέρδους, όμως όχι αδικαιολόγητα. Σύμφωνα με την απόδειξη που ανάρτησε στο twitter ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, άτομο το οποίο επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο, πλήρωσε 140 ευρώ για το τεστ του κορωνοϊού και 70 ευρώ και την εξέταση της γρίπης.

Προσθέτει: «Στην συγκεκριμένη περίπτωση ζητήθηκε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 290 ευρώ για να γίνει ένα τεστ για κορωνοϊό, την ώρα που αν το τεστ βγει θετικό, ο ασθενής θα οδηγηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Χρεώθηκε 140 ευρώ η εξέταση του κορωνοϊού, 70 ευρώ το τεστ για την γρίπη και 77 ευρώ η ιατρική επίσκεψη γιατί σου λένε πως “πρέπει να την εγκρίνει και δικό μας γιατρός”.

apodeiksicovid-1-2048x1150-666x399


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ