Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: 46 τα θύματα στην Ελλάδα – Κατέληξαν ακόμα τρεις ηλικιωμένοι

 Breaking News

Κορωνοϊός: 46 τα θύματα στην Ελλάδα – Κατέληξαν ακόμα τρεις ηλικιωμένοι
31 Μαρτίου 2020

Τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας,  ανέρχονται ήδη σε 46 και τα κρούσματα να έχουν σπάσει προ πολλού το «φράγμα» των 1.000.

Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πρώτοι ηλικιωμένοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ο τρίτος νεκρός, σύμφωνα με την ΕΡΤ είχε καταγωγή από την Εορδαία και είναι το το έκτο θύμα του φονικού ιού στην Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν ακόμα πέντε θάνατοι στην Ελλάδα από κορωνοϊό και 43 σε όλη τη χώρα. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 71 έτη, με 32 άνδρες και 11 γυναίκες. Οι περισσότεροι, άνω του 90%, είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.

Τα φάρμακα

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και ανάλογα με τη σταδιοποίηση κινδύνου των ασθενών και σε εξωτερικούς ασθενείς, μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου, ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για παρακολούθηση των κρουσμάτων υπό θεραπεία στην κοινότητα. Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα έτοιμη σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Μια τέτοια δράση, θα εξοικονομήσει στο άμεσο μέλλον χώρο και στο σύστημα υγείας, ώστε να πιεστεί λιγότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Τα τελευταία δεδομένα με τη χλωροκίνη

Αναφορικά με τη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στη χώρα έχουν πάρει το φάρμακο σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα. Πάντως, παρότι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει βοήθεια από τη χλωροκίνη, επεσήμανε ότι θα μιλήσει επ’ αυτού με περισσότερη σαφήνεια σε 10 ημέρες όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα στα χέρια του. Όπως επίσης σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, υπάρχουν αντικρουόμενα μηνύματα για τη χρήση χλωροκίνης και επικαλέστηκε σχετική μελέτη που έγινε σε ασθενείς στην Κίνα.

Σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία 83 άτομα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως 83 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, ενώ άλλοι 160 βρίσκονται σε καραντίνα στη Θράκη και αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Επίσης επεσήμανε πως το τελευταίο τριήμερο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 6.500 έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας. Επίσης ανακοίνωσε πως αναστέλλεται προληπτικά η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ