Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοιός: Κλείσιμο διοδίων και σούβλα στο μπαλκόνι το Πάσχα – Μπλόκο σε πτήσεις με Γερμανούς τουρίστες – Η λίστα των 800 ευρώ θα μεγαλώσει κι άλλο τον Μάιο

 Breaking News

Κορωνοιός: Κλείσιμο διοδίων και σούβλα στο μπαλκόνι το Πάσχα – Μπλόκο σε πτήσεις με Γερμανούς τουρίστες – Η λίστα των 800 ευρώ θα μεγαλώσει κι άλλο τον Μάιο
30 Μαρτίου 2020

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο από τον Μάιο, τη λίστα των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε σήμερα, με όσους θα παίρνουν τα 800 ευρώ και θα έχουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει ύφεση της διασποράς του covid 19, προς τα τέλη Απριλίου, όπως προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο, θεωρείται σχεδόν απίθανο να χαλαρώσουν λόγω του Πάσχα οι απαγορεύσεις, που εφαρμόζονται δεδομένου ότι τίποτα δεν δείχνει αυτήν τη στιγμή ότι θα είναι ανάλογη η εικόνα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την γειτονική μας Τουρκία.

Τον Ιούνιο θα αποφασιστεί εάν ανοίξουν τα σύνορα και τα αεροδρόμια σε πτήσεις με τουρίστες άλλων χωρών. Εάν οι εξελίξεις είναι αρνητικές στην αλυσίδα μετάδοσης του covid 19, και δεν υπάρξει ούτε εσωτερικός τουρισμός, στα μέτρα οικονομικής στήριξης θα ενταχθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι όπως και οι ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, που επιβιώνουν όλο το χρόνο από τα έσοδα του Καλοκαιριού. Η κυβέρνηση ήδη εξετάζει και αυτό το σενάριο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Πάσχα στα μπαλκόνια

Η αυστηρή εφαρμογή των απαγορεύσεων που εφαρμόζονται τώρα αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για να κερδηθεί η μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας από την επέλαση του κορωνοϊού που έχει οδηγήσει σε έναν ανείπωτο εφιάλτη την Ιταλία, την Ισπανία, την Μ.Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Newpost έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλες απαγορεύσεις ώστε να αποφευχθούν επιπόλαιες αντιδράσεις των πολιτών το Πάσχα, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ότι επιτεύχθηκε μέχρι τώρα με την εμπροσθοβαρή εφαρμογή των μέτρων που έχει αξιολογηθεί ως επιτυχής και από διεθνή ΜΜΕ, έστω και αν λειτούργησαν εις βάρος της οικονομικής δραστηριότητας. Το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία και η προστασία της ήταν η μείζονα προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ορκωτή στιγμή που ενέσκυψε η πανδημία του κορωνοϊού.

Τρία μέτρα

Τα επιπλέον μέτρα που εξετάζονται για την Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα ώστε να αποκλειστούν οι παραδοσιακές εικόνες στα χωριά με συγγενείς και φίλους γύρω από τις σούβλες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εστίες ραγδαίας μετάδοσης του κορωνοϊού από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο κλπ., είναι τα εξής:

* Κλείσιμο των διοδίων και φύλαξη από αστυνομικές δυνάμεις των παραδρόμων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία. Η παραβίαση θα συνοδεύεται από υψηλά πρόστιμα. Όποιοι θα ήθελαν να μετακινηθούν διότι έχουν μόνιμη κατοικία στην επαρχία, θα έχουν την δυνατότητα άπαξ. Δηλαδή θα πάνε και θα μείνουν. Δεν θα έχουν την δυνατότητα του πήγαινε – έλα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ