Εφημερίδα Κοινωνική

Κάθε Τρίτη ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

 Breaking News

Κάθε Τρίτη ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
24 Μαρτίου 2020

Σήμερα, δεύτερη μέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας! Η εβδομάδα που διανύουμε είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη. Οι εβδομάδες όλες που διανύουμε μετά την παγκόσμια πανδημία που έχει ξεσπάσει, είναι μια τεράστια δοκιμασία. Οι στιγμές που ζούμε θα μείνουν για πολύ καιρό στη μνήμη μας.

Ποιος μπορούσε να το φανταστεί όλο αυτό; Πόση ανατροπή στην καθημερινότητά μας… πόση αναστάτωση στη ζωή μας… πόση αλλαγή στην πραγματικότητά μας… γιατί αυτό που συμβαίνει, είναι σχεδόν βέβαιο πια, θα φέρει μια νέα πραγματικότητα.

Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ αυτές τις μέρες λειτουργεί κανονικά.

Όπως όλα τα καταστήματα στην αλυσίδα τροφίμων, το κατάστημα του ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ λειτουργεί κανονικά. Όσο «κανονικό» θεωρείται να μπαίνουν μετρημένοι οι άνθρωποι στο κατάστημα, να κρατούν την επιβαλλόμενη απόσταση μεταξύ τους, να μην ανταλλάσουν παρά μόνο τις απολύτως απαραίτητες κουβέντες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Στο κατάστημα, λειτουργούμε και εργαζόμαστε όλοι σχεδόν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είμαστε από εκείνους που πηγαίνουν ακόμα το πρωί στη δουλειά τους. Και χαμογελάμε, όσο μπορούμε. Ίσως κουρασμένα καμιά φορά, αλλά χαμογελάμε. Με υπομονή και επιμονή. Γιατί είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας, ώστε να μη λείψει τίποτα από τα απαραίτητα σε κανέναν. Κάπως έτσι είναι και σε όλα τα καταστήματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε βενζινάδικα, συνεργεία και πολλές ακόμα επιχειρήσεις που πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για τον εφοδιασμό της αγοράς. Άνθρωποι με οικογένειες και ενδεχομένως με άτομα στο σπίτι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προσέρχονται στη δουλειά για να προσφέρουν αυτό που μπορούν μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Αληθινοί ήρωες.

Κανείς και τίποτα, βέβαια, δε συγκρίνεται με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που είναι, αναμφισβήτητα, οι ήρωες των ημερών, εκτεθειμένοι συνέχεια στον κίνδυνο. Ήρωες που στην κυριολεξία έχουν χάσει τον ύπνο τους και που αγωνίζονται ασταμάτητα ενάντια στην πανδημία αλλά και τη δική τους εξάντληση. Συνεχίζουν όμως γιατί ξέρουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να… σώσουν τον κόσμο! Τι βάρος αυτή η φράση: σώζουν τον κόσμο. Και, ναι, αυτή είναι η «δουλειά» τους, όμως, τώρα, με αυτοθυσία καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και τις αντοχές τους. Και την απόγνωσή τους, κάποιες φορές, που δεν έχουν τα μέσα να κάνουν τη «δουλειά» τους όπως πρέπει.

Δεν ξέρουμε αν κάποτε θα υπάρξει τρόπος να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, όταν η μπόρα θα έχει περάσει. Για την ώρα, υπακούοντας τις εκκλήσεις τους να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, βοηθούμε αφάνταστα το έργο τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ο Πειραιώτης ΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ!

Ξεκινήσαμε τη στήλη μας, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ, εδώ στην εφημερίδα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, πριν δυο μήνες περίπου. Την αγαπήσαμε πολύ αυτή την «επαφή» μαζί σας. Από τα σχόλιά σας στο κατάστημα, είδαμε με χαρά και ικανοποίηση, ότι άρεσε και σε εσάς πολύ.

Όμως, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, για λίγο καιρό, θα πρέπει να… τα λέμε πιο αραιά. Μια φορά την εβδομάδα αντί για πέντε, κάθε Τρίτη, εδώ στη φιλόξενη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μας. Δεν πειράζει, σκεφτόμαστε. Αυτό είναι το λιγότερο. Για ένα διάστημα, θα είναι σαν ο χρόνος να παγώνει. Για δουλειές, προγραμματισμούς, σχέδια. Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα πόσο όλα είναι πιο ασήμαντα από τη ζωή και την υγεία καθενός από εμάς. Αν τυχόν το ξεχνούσαμε καμιά φορά…

Ομολογουμένως, είναι τρομερό να ζούμε με μια συνεχή απειλή από έναν αδιόρατο εχθρό. Να απειλούμαστε και εμείς και οι αγαπημένοι μας. Όμως, αυτές τις μέρες, στις λίγες στιγμές της ανάπαυλας, συνειδητοποιούμε πόση ανθρωπιά και ευαισθησία, πόση δύναμη και αυτοθυσία υπάρχει μέσα μας. Απαιτείται απόσταση μεταξύ μας και όμως αυτή μοιάζει να μας μονοιάζει, να μας φέρνει πιο κοντά. Παλεύουμε όλοι μαζί και ας στεκόμαστε ο ένας μακριά από τον άλλο. Αυτό δίνει ελπίδα. Τεράστια ελπίδα. Μπορούμε να είμαστε και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Αλήθεια, ίσως δεν είχατε την ευκαιρία να το προσέξετε με όλα αυτά, αλλά βρισκόμαστε ήδη στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Αύριο κιόλας, 25η Μαρτίου. Ό,τι νάζια κι αν κάνει ο άστατος μήνας Μάρτης, η Άνοιξη μπαίνει πια για τα καλά. Και η Άνοιξη είναι η εποχή της αισιοδοξίας. Και της αναγέννησης. Ας το θυμόμαστε όλοι αυτό τις μέρες που έρχονται.

Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα…

Χρόνια πολλά για την αυριανή ημέρα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στον Ευάγγελο και την Ευαγγελία. Καλή δύναμη σε όλους!

Σημείωση: Το κατάστημά μας παραμένει ανοιχτό, όσο οι αρμόδιες Αρχές θεωρούν ότι έτσι πρέπει. Εσείς όμως ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Χρησιμοποιείτε όσο περισσότερο μπορείτε την Υπηρεσία Delivery του ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ για τα ψώνια σας.

Τηλ. παραγγελιών: 210.4172961.

MANDRAGORAS_DELIVERY

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ