Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε φακούς επαφής εν μέσω κορωνοϊού – Γιατρός εξηγεί

Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε φακούς επαφής εν μέσω κορωνοϊού – Γιατρός εξηγεί
27 Μαρτίου 2020

Για να μειωθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, οι ειδικοί προτείνουν ότι ήρθε η ώρα όσοι φορούν φακούς επαφής να τους βάλουν στην άκρη και να προτιμήσουν τα γυαλιά οράσεως.

Ποιος είναι ο λόγος πίσω από μία τέτοια συμβουλή; Επειδή, όπως εξηγεί η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας , το να φορά κανείς γυαλιά οράσεως τον εμποδίζει από το να αγγίζει διαρκώς το πρόσωπό του, ένας βασικός τρόπος διάδοσης οποιουδήποτε ιού, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού που σήμερα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Η εξήγηση για τους φακούς επαφής

Όσοι φορούν φακούς επαφής όχι μόνο αγγίζουν τα μάτια τους για να τους βάλουν και να τους βγάλουν δύο ή και περισσότερες φορές την ημέρα, αλλά επίσης αγγίζουν τα μάτια και το πρόσωπό τους πολύ περισσότερο, από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν φακούς επαφής, εξηγεί στο CNN ο δρ. Τόμας Στάινμαν, κλινικός εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

«Αγγίζετε το μάτι σας και μετά αγγίζετε κάποιο άλλο μέρος του σώματός σας», είπε ο Στάινμαν, οφθαλμίατρος στο ιατρικό κέντρο MetroHealth στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ