Εφημερίδα Κοινωνική

Έξι χρόνια χωρίς τον Σταύρο Νταϊφά: «Είστε όλοι νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό»

Έξι χρόνια χωρίς τον Σταύρο Νταϊφά: «Είστε όλοι νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό»
24 Μαρτίου 2020

Το πρωί της 24ης Μαρτίου του 2014 (ημέρα Δευτέρα), διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά απεβίωσε στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, επί των οδών Ποσειδώνος και Άρεως. Ο Σταύρος Νταϊφάς συνετέλεσε στο να γίνει το μεγάλο και ιστορικό «deal» μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη το καλοκαίρι του 2010, όταν ο πρώτος παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο του ποδοσφαιρικού τμήματος στον δεύτερο.

Υπήρξε στενός φίλος με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί την δεκαετία του 1980. Τότε ο Σταύρος Νταϊφάς είχε επιλέξει για τη θέση του Γενικού Αρχηγού τον Μιλτιάδη Μαρινάκη. Ο Σταύρος Νταιφάς συνολικά ήταν στην προεδρία του Ολυμπιακού για 9 χρόνια, σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους, απο το 1979 έως το 1985, το 1986 και απο το 1992 έως το 1994. Στο ενεργητικό του πιστώνονται τα 4 διαδοχικά πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στα ισάριθμα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας (με τον πρώτο τίτλο να έρχεται μέσω του μπαράζ στο Βόλο όπου οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-0 του Άρη) και το πρωτάθλημα της σεζόν 1986-87.

Στην ιστορία έχει μείνει η περίφημη ατάκα του προς τον διαιτητή Ζλατάνο, μετά το αλήστου μνήμης παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το 1982, όταν ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 2-0, του ακυρώθηκε κανονικό γκολ και στη συνέχεια σφυρίχτηκαν τρία πέναλτι σε βάρος των ερυθρόλευκων. Τότε είχε πει προς τον Ζλατάνο: «είστε όλοι νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό».

ΠΗΓΗ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ