Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΒΕΠ: Η επόμενη μέρα χρειάζεται μείωση φόρων και εισφορών

 Breaking News

ΕΒΕΠ: Η επόμενη μέρα χρειάζεται μείωση φόρων και εισφορών
30 Μαρτίου 2020

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως η επόμενη μέρα της αγοράς εκτός από χρηματοδότηση χρειάζεται μείωση φόρων και εισφορών.
H ανακοίνωση του ΕΒΕΠ

Σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, με αφορμή την ανακοίνωση του τέταρτου πακέτου μέτρων της Κυβέρνησης αναφέρει ότι, έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο να εξετάσει την επίσπευση της εφαρμογής μείωσης φόρων και εισφορών του 2021 από φέτος, κάτι που εκτιμάται πως θα δώσει άμεση ανάσα ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που καλούνται να πληρώσουν τους φόρους των εσόδων του 2019, με τα ανύπαρκτα έσοδα του 2020.
Οι προτεινόμενες «7 οριζόντιες μειώσεις», των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων από το 24% στο 20%, των ασφαλιστικών εισφορών, των τελών διαμονής και μεταφορών καθώς και του ΦΠΑ σε εισιτήρια, τουρισμό και εστίαση, θα είναι μόνιμα, οριζόντια και ουσιαστικά μέτρα. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να εξεταστεί η μείωση του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών από το 30% του εισοδήματος στο 20% ή στο 15%, αφού εκ των πραγμάτων έχουν περιοριστεί τα έξοδά όλων και είναι άδικο να επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης για άλλη μία φορά εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρά τη δύσκολη καμπή που διαγράφεται σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Επανέλαβε την εμπιστοσύνη της πειραϊκής επιχειρηματικότητας στον κυβερνητικό σχεδιασμό και τις αποφάσεις για τη λήψη οριζόντιων και αναλογικών μέτρων, που δεν θα αδικήσουν και δεν θα αφήσουν πίσω, αβοήθητη, καμία ελληνική επιχείρηση. Αντίστοιχα, απευθυνόμενος στην επιχειρηματικότητα του τόπου έκανε έκκληση ενόψει του Πάσχα σε όσους ακόμα αντέχουν να «βάλουν πλάτη» και πάλι στα δύσκολα.
Τέλος, τόνισε πως ο Απρίλιος είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας από κάθε άποψη, αφού θα δοκιμάσει τις ψυχικές και οικονομικές αντοχές όλων μας και ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος δύσκολος μήνας της πρωτόγνωρης δοκιμασίας μας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ