Εφημερίδα Κοινωνική

«Ενημέρωση για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ»

«Ενημέρωση για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ»
05 Μαρτίου 2020

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον ΜΦΚ Σύλλογο «ΦΟΙΒΟΣ», η ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ», στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συλλόγου για την κοπή της βασιλόπιτας, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στην φιλόξενη αίθουσα του «Φοίβου», παρουσία πολλών προσκεκλημένων και κόσμου.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο πολιτιστικός Σύλλογος ΦΟΙΒΟΣ σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, με ομιλητή τον Δρ Βασίλειο Λύρα ειδικό νευρολόγο με εξειδίκευση στην άνοια και τη νόσο Alzheimer

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Γκλεζάκου Δήμητρα, η οποία μεταξύ άλλων είπε:

«Αφορμή για την υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν ένας επίτιμος πρόεδρος του Φοίβου. Ένας άνθρωπος ο οποίος έζησε και μεγάλωσε την οικογένεια του στα Καμίνια. Νόσησε το 2015 από Αλτσχάιμερ κι από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε να παλεύει για να κρατηθεί με αξιοπρέπεια στη ζωή μέχρι το τέλος του

Το Αλτσχάιμερ είναι μία δύσκολη υπόθεση τόσο για τον ασθενή όσο και για τους οικείους του. Απαιτεί αφοσίωση, υπομονή και γερό στομάχι για όλους. Χρειάζεται καθημερινή εκπαίδευση για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει την απώλεια μνήμης, τη διανοητική σύγχυση, την επιθετικότητα, την αδυναμία αναγνώρισης των αγαπημένων προσώπων ΚΑΙ σε πιο προχωρημένα στάδια καταβάλουν προσπάθεια να αυτοεξυπηρετούνται.

Είναι τραγικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να χαθούν στο δρόμο, να μην θυμούνται την οικογένεια τους, να μην γνωρίζουν που είναι το σπίτι τους.

2

 

 

 

 

 

 

Ένα χαμένο βλέμμα το οποίο μπορούμε να μεταφράσουμε με χιλιάδες τρόπους. Είναι απόγνωση; είναι νοσταλγία; είναι θλίψη; είναι πόνος; είναι τίποτα;

Τα ερωτήματα πολλά και η βοήθεια από την Πολιτεία μηδαμινή… πολλές φορές ανύπαρκτη.

Και μη ξεχνάμε… Οι άνθρωποι που νοσούν από Αλτσχαίμερ είναι ακόμη ζωντανοί… ακόμη κι όταν η σκέψη τους πια δεν είναι οργανωμένη και η σύγχυση τους χτυπά την πόρτα, ακόμη και όταν η υπομονή χάνεται.. ΈΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΦΩΝΗ, ακόμη κι όταν φτάσουν να ξεχνούν πως είναι να μιλούν.

Μπορούμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την οργάνωση μίας μονάδας παρακολούθησης των νοσούντων στον Πειραιά;»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό O ANTIΔHMAPXOΣ ΠEIPAIA κ. Kαρύδης Δημήτρης, ο οποίος μεταξύ άλλων, αφού συνεχάρη τον Φοίβο για την πρωτοβουλία του, τόνισε ότι “το θέμα της άνοιας απασχολεί πολλούς συνανθρώπους μας και ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, ότι ο Δήμος Πειραιά θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για την δημιουργία «KENTPΩN HMEPAΣ» για την αντιμετώπιση της άνοιας και την παροχή βοήθειας τόσο στους νοσούντες όσο και στις οικογένειές του, ανταποκρινόμενος στην αποστολή του να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους συμπολίτες μας» κατέληξε ο κ. Καρύδης

O Πρόεδρος του Διαγνωστικού Κέντρου OLYMPIC DIAGNOSTICS, κ. Κώστας Αδαμόπουλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη την πρόεδρο του Φοίβου για αυτή την προσπάθεια.

Η κα Γκλεζάκου, μετά το πέρας της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης, τo OLYMPIC DIAGNOSTICS ένα υπερσύγχρονο Διαγνωστικό Κέντρο (Ασκληπιού 38 & Παλαμηδίου), και η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΘΑΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (Αγίου Ελευθερίου 132 – Καμίνια) και δήλωσε:

«Θεωρώ ότι πετύχαμε τους στόχους της ημερίδας που ήταν η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της άνοιας, αλλά η ευαισθητοποίηση τόσο της τοπικής κοινωνίας, η οποία πρέπει να μεριμνήσει για τη δημιουργία δομών και κέντρα ημέρας και το δεύτερο είναι που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί, όπως και ο κ. Καρύδης ανακοίνωσε ο Δήμος Πειραιά ήδη αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία «Κέντρων Ημέρας».

Σε αυτές τις προσπάθειες, διαβεβαιώνουμε ότι ο Φοίβος θα σταθεί αρωγός του Δήμου Πειραιά και θα προσφέρει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, όπου του ζητηθεί. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!»

3

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ