Εφημερίδα Κοινωνική

Δουλέμποροι φτιάχνουν πλαστές ελληνικές άδειες διαμονής και ταυτότητες – «Χρυσές» δουλειές μέσω Facebook

 Breaking News

Δουλέμποροι φτιάχνουν πλαστές ελληνικές άδειες διαμονής και ταυτότητες – «Χρυσές» δουλειές μέσω Facebook
06 Μαρτίου 2020

Την ώρα που οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να βάλουν φρένο στη δράση των δουλεμπόρων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, κυκλώματα διακινητών και πλαστογράφων προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα social media για να πουλήσουν σε πρόσφυγες και μετανάστες ελληνικές πλαστές άδειες διαμονής και ταυτότητες.

Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, πλαστογράφοι και διακινητές διατηρούν προφίλ στο Facebook, μέσω των οποίων «διαφημίζουν» πλαστά ελληνικά έγγραφα. Ένας από αυτούς εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του ελληνική άδεια διαμονής, που φέρει στοιχεία πρόσφυγα από το Ιράκ που βρισκόταν στην Κω το 2017. Σε βίντεο που έχει ανεβάσει δείχνει την πιστότητα της πλαστογράφησης, προσπαθώντας να πείσει τους αγοραστές να «παραγγείλουν» από εκείνον μία πλαστή άδεια διαμονής.

Σε άλλο προφίλ πλαστογράφου υπάρχει ένα κενό δελτίο ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας. Οι «πωλητές» είτε δέχονται «παραγγελίες» με μήνυμα στο inbox είτε δημοσιεύουν κάποιον τηλεφωνικό αριθμό που παραπέμπει σε δυνατότητα κρυπτογραφημένης συνομιλίας.

Οι πλαστογράφοι και οι διακινητές δεν σταματούν, όμως, εδώ. Δημιουργούν προφίλ στο Facebook και «διαφημίζουν» τα ταξίδια από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Μάλιστα, ανεβάζουν και βίντεο από τα ταξίδια, σχεδόν πάντα όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, για να διαφημίσουν την «ασφάλεια» του ταξιδιού. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι τελείως διαφορετική.

ADEIA_KARTA_DIAMONHS

 

 

 

 

 

 

KARTA_DIAMONHS_DOYLEMPORIO

 

 

 

 

 

 

 

Ρίχνουν τιμές

Το τελευταίο διάστημα οι διακινητές μεταναστών φαίνεται ότι έχουν χαμηλώσει τις τιμές τους για τα περάσματα από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα στα περισσότερα προφίλ οι διακινητές ζητούν από 600-750 δολάρια, ενώ πριν από λίγο καιρό οι τιμές κυμαίνονταν από 1.000 δολάρια και πάνω. Στους Έλληνες αξιωματούχους, το μυαλό πηγαίνει στην οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ