Εφημερίδα Κοινωνική

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες του Δήμου για καθαρή πόλη (ΦΩΤΟ)

 Breaking News

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες του Δήμου για καθαρή πόλη (ΦΩΤΟ)
17 Φεβρουαρίου 2020

Συνεχίζονται από τον Δήμο οι εργασίες και οι παρεμβάσεις, για έναν καθαρό Πειραιά, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Συγκεκριμένα, 600 νέοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και σκοπός είναι μέσα στην επόμενη διετία να αντικατασταθούν όλοι οι κάδοι στην πόλη, ενώ θα τοποθετηθούν 300 νέα επικαθήμενα καλαθάκια στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου του δήμου.

Επίσης, συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρασίνου, προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό δυο εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα Καμίνια και στην Παλαιά Κοκκινιά, τα οποία αποτελούσαν εστία μόλυνσης.

IMG_1225-450x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΙΚΑ απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου.

IMG_1231-600x514

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καθημερινά πλένονται πεζοδρόμια με νέα πιεστικά μηχανήματα, καθώς και κάδοι και σημεία που χρήζουν παρέμβασης με νέες μεθόδους καθαρισμού. Επιπλέον, οχήματα του τομέα Καθαριότητας επιχειρούν με σάρωθρα και πλυστικά μηχανήματα σε δρόμους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Πειραιά, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρές οι γειτονιές της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο στόλος του τομέα Καθαριότητας έχει ήδη ενισχυθεί, ενώ το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει νέα οχήματα, στο πλαίσιο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του νευραλγικού αυτού τομέα.

IMG_1224-600x450

 

 

 

 

 

 

 

 

Μώραλης: Στόχος να βελτιωνόμαστε συνεχώς

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον Πειραιά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

IMG_1226-450x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις για την καθαριότητα στον Πειραιά, τόνισε ότι η πόλη είναι καθαρότερη από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στη συνέχεια τόνισε: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των δημοτών μας.

IMG_1230-450x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, προκειμένου ο Πειραιάς να είναι όσο γίνεται πιο καθαρός. Αν όλοι μας επιμείνουμε και εργαστούμε σκληρά και με υπευθυνότητα κάθε μέρα η πόλη μας θα είναι ακόμα καλύτερη».

IMG_1227-450x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους από το προσωπικό συμμετέχουν σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και να είναι βέβαιοι όλοι, ότι κανένας δεν θα μείνει εκτός αυτής της προσπάθειας να είναι η πόλη μας πιο καθαρή, όπως αξίζει στους Πειραιώτες».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να συμβάλλουν και οι πολίτες στην προσπάθεια του Δήμου για έναν καθαρό Πειραιά, λέγοντας πως οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τους δημόσιους χώρους, προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

«Η μάχη για την καθαριότητα στον Πειραιά είναι δύσκολη και συνεχής, όμως θα τα καταφέρουμε. Η πόλη μας θα είναι καθαρή και όμορφη, όπως της αξίζει», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Μεγάλη αλλαγή στις υπηρεσίες Καθαριότητας

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι πραγματοποιείται μια μεγάλη αλλαγή στη λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας, επισημαίνοντας ότι καθημερινά υλοποιούνται προγραμματισμένες εργασίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες προκειμένου να είναι καθαρή η πόλη.

Στη συνέχεια ο κ. Ρέππας τόνισε: «Η μάχη της καθημερινότητας για έναν καθαρό Πειραιά, από τον μεγαλύτερο δρόμο μέχρι το πιο μικρό πεζοδρόμιο, συνεχίζεται. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στους πολίτες, το οποίο αναφέρεται πάνω στους νέους κάδους απορριμμάτων είναι : «Φροντίζουμε όλοι την πόλη μας σαν το σπίτι μας». Αν αυτό το καταλάβουμε και το εφαρμόσουμε όλοι, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μια πιο καθαρή πόλη».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ