Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση Νικόλαου Μανωλάκου για τον αποκλεισμό της Μητροπόλεως Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού

 Breaking News

Παρέμβαση Νικόλαου Μανωλάκου για τον αποκλεισμό της Μητροπόλεως Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού
26 Φεβρουαρίου 2020

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

«Όπως ενημερωθήκαμε από σχετική επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ.κ Σεραφείμ, επίκειται επερχόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μέσα από τον οποίο θα ακολουθήσουν προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων σε 5 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε, ανάμεσα σε αυτές τις Μητροπόλεις δεν συμπεριλαμβάνεται η Μητρόπολη Πειραιά παρότι έχει ζητήσει κατά το παρελθόν πλήρωση δυο θέσεων.

Η Μητρόπολη Πειραιά, αν και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων, αρκεί να αναφερθεί πως καθημερινά σιτίζει 7.000 συμπολίτες μας, και ως εκ τούτου έχει αυξημένες λειτουργικές ανάγκες.

Για τους παραπάνω λόγους, θα επιθυμούσαμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία που αρμόζει.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα. Υπουργός

• Για ποιο λόγο έχει αποκλειστεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων που θα της επιτρέψουν να προσλάβει εκκλησιαστικούς υπαλλήλους, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της και συνεχίζοντας απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό της έργο;

• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να μπορέσει τελικώς η Μητρόπολη Πειραιά να συμπεριληφθεί στις Μητροπόλεις που θα συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσουν σε σχετικές προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων;»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ