Εφημερίδα Κοινωνική

Οπλισμένοι με μολότοφ οι διαδηλωτές στην Χίο! Άγρια επεισόδια με ξύλο, δακρυγόνα και κυνηγητό

Οπλισμένοι με μολότοφ οι διαδηλωτές στην Χίο! Άγρια επεισόδια με ξύλο, δακρυγόνα και κυνηγητό
25 Φεβρουαρίου 2020

Τα επεισόδια στο λιμάνι Μεστών της Χίου, ξεκίνησαν τη νύχτα καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί. Η απόφαση ανακοινώθηκε με σκοπό να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Εξαιτίας της ρίψη χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους άφησαν πίσω τα πολεμοφόδιά τους.

Στις εικόνες, βλέπουμε κιβώτια με μολότοφ που κάποιοι είχαν φέρει μαζί τους. Μολότοφ που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

xios1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xios3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

molotof-1536x1152

 

 

 

 

 

 

 

 

xios4


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ