Εφημερίδα Κοινωνική

Μικρή Βαλεντίν: Μπορεί να κατηγορηθεί για αρπαγή ο πατέρας

 Breaking News

Μικρή Βαλεντίν: Μπορεί να κατηγορηθεί για αρπαγή ο πατέρας
13 Φεβρουαρίου 2020

Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα θολά σημεία είναι πολλά σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν. Οι αρχές συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να βρουν την αρχή του νήματος, καθώς η στάση του πατέρα, οι αντιφάσεις τις οποίες έχει πέσει και τα ψέματα που έχει πει, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα έλυσε ο εντοπισμός του παιδιού στη Γαλλία.

Ο δικηγόρος του Αμπελκά αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε την Τετάρτη ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν και του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ήταν οργισμένος και προειδοποίησε τον κατηγορούμενο πως αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ακόμη και για αρπαγή!

Σε ό,τι αφορά στη γυναίκα που εμφανίστηκε στη Σεντ Ετιέν και υποστήριξε ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν, ο Βασίλης Νουλέζας είπε ότι έχει κι εκείνη και η αδερφή της ευθύνη για την τέλεση του πρώτου αδικήματος (σ.σ. για το γεγονός πως η Βαλεντίν έφυγε από την Ελλάδα με χαρτιά που ανήκουν στην πρώτη της ξαδέρφη) και επανέλαβε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι «είχε χάσει τα ίχνη της μητέρας τα τελευταία 3 χρόνια» και «τη βρήκε τον Μάρτιο του 2019». Οι γαλλικές αρχές θα προχωρήσουν σε εξέταση DNA για να εξακριβωθεί αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός της. Επίσης, είπε ότι κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης που έγινε για να διαπιστωθεί ότι το παιδί που βρέθηκε στη Γαλλία, είναι η μικρή Βαλεντίν, το κορίτσι ήταν ήρεμο και σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Τι λέει ο πατέρας της Βαλεντίν 

Ο πατέρας που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, αρχικά παρουσίαζε στους αστυνομικούς την ιστορία πως η μικρή Βαλεντίν έφυγε από το σπίτι, στο Παγκράτι, για να πάει στο σούπερ μάρκετ και δεν επέστρεψε ποτέ. Μετά από ώρες καταθέσεων κι αφού οι αστυνομικοί είχαν αμφιβολίες για όσα έλεγε λόγω αντιφάσεων, ο πατέρας “έσπασε” και ομολόγησε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν είναι ζωντανή και πως το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό, εκτός γάμου. Είπε ακόμη πως έχασε τα ίχνη της γυναίκας και πίστευε ότι είτε έχει αυτοκτονήσει, είτε την έχουν σκοτώσει. Όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Κονγκό, έμαθε μέσω συγγενικών προσώπων της συγκεκριμένης γυναίκας ότι είναι ζωντανή.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι με την μικρή Βαλεντίν 

Στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 12.02.2020, ένας άνδρας και είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Αμέσως από τους αρμοδίους της Πρεσβείας ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne κοντά στην Λυών όπου και διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν, προκειμένου να διεξαχθεί εκ νέου έρευνα. οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού. Μάλιστα, είναι η ίδια που πήγε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.

Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και βέβαια αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ