Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Η Οδύσσεια της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου – Καταγγελίες για παραβίαση του πρωτοκόλλου

 Breaking News

Κορωνοϊός: Η Οδύσσεια της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου – Καταγγελίες για παραβίαση του πρωτοκόλλου
28 Φεβρουαρίου 2020

Μια μικρή «Οδύσσεια» πέρασε η 40χρονη γυναίκα τραπεζικός που έχει προσβληθεί με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως αποκάλυψε συγγενής της γυναίκας.

Η γυναίκα επέστρεψε από το Μιλάνο πριν από λίγες ημέρες, αγνοώντας ότι έχει κολλήσει τον ιό και στις 24 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα γενέθλια της μαζί με συναδέλφους της στο χώρο εργασίας της και λίγες ώρες αργότερα άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα.

Πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τηρώντας το πρωτόκολλο όπως υποστηρίζει τουλάχιστον το συγγενικό της περιβάλλον, ωστόσο όπως αποκάλυψε συγγενικό της πρόσωπο στη συνέχεια δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα από το νοσοκομείο. «Πήγαμε στο «Σωτηρία» στις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης. Ήταν μπροστά μας 40 άτομα. Τους είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία θέλουμε προτεραιότητα. Η γυναίκα δεν άντεχε και γυρίσαμε σπίτι. Πήρα τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ τα μεσάνυχτα και τους είπα ότι στο «Σωτηρία» είναι ένα μπάχαλο. Έχουμε πει ότι είμαστε από την Ιταλία δεν μας έδωσαν προτεραιότητα. Μπορώ να πάω σε ιδιωτικό νοσοκομείο τους ρώτησα; Ναι μου απάντησαν», κατήγγειλε ο συγγενής της 40χρονης.

Η γυναίκα, όπως ισχυρίζεται άτομο του στενού της περιβάλλοντος, πήγε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των Νοτίων Προαστίων στις οκτώ το πρωί της Πέμπτης και αμέσως σήμανε συναγερμός.

«Στο Σωτηρία δεν υπήρξε άλλη μεταχείριση από την ώρα που τους είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία. Η γυναίκα καθόταν εκεί και μας είπε ότι δεν μπορεί να καθίσει άλλο. Πάμε σπίτι και ξαναρχόμαστε. Δεν είχε συμπτώματα όταν πήγαμε, είχαν υποχωρήσει όταν φθάσαμε στο νοσοκομείο. Είχε ένα μικρό πυρετό πριν. Πήγαμε σεβόμενοι την ατομική μας υγεία και τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε το συγγενικό πρόσωπο της ασθενούς.

Καταγγελίες ότι στο «Σωτηρία» δεν γινόταν διαλογή ασθενών»

Όπως καταγγέλλει συνοδός ασθενή, δεν υπήρχε συντονισμός μέσα στο νοσοκομείο, καθώς όλοι περίμεναν στους ίδιους χώρους και προσθέτει ότι δεν υπήρχε διαλογή, όλοι περίμεναν στην αναμονή και η αναμονή ήταν τεράστια.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ