Εφημερίδα Κοινωνική

Δικαστήρια του Πειραιά: Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας βρέθηκε στο πλευρό του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου

 Breaking News

Δικαστήρια του Πειραιά: Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας βρέθηκε στο πλευρό του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου
14 Φεβρουαρίου 2020

Στιγμιότυπο από την εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας OIL ONE εναντίον του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου. Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έδωσε το «παρών» στα Δικαστήρια, εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων της έρευνας του «Δημόκριτου» και για όλες τις ρυπογόνες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ζητώντας από την κυβέρνηση να εγγυηθεί τον διαρκή έλεγχο της τήρησης της ελληνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Από νωρίς το πρωί, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν μαθητές, εργαζόμενοι του Δήμου, εκπαιδευτικοί, μέλη συλλογικοτήτων, φορέων και σωματείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, πλήθος πολιτών, καθώς και η βουλευτής β” Πειραιά Ν. Κασιμάτη, η βουλευτής β” Πειραιά Φ. Μπακαδήμα, ο βουλευτής Α” Πειραιά Θ. Δρίτσας, ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της πόλης, ο πατήρ Τιμόθεος, ο πατήρ Εμμανουήλ και άλλοι. Βασικά συνθήματα των συγκεντρωμένων ήταν το «όχι στα καζάνια- διεκδικούμε τη ζωή» και το «κανείς δεν θα μας φιμώσει- η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους». Πολλοί επίσης ήταν οι δημότες που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία.

Τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής και τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας υπερασπίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης.

Η υπόθεση μένει να εξεταστεί και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την απόφαση, η Δημοτική Αρχή μαζί με την τοπική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και της Lafarge, καθώς και για το ξήλωμα των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

«Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Θα νικήσουμε», αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.

dikasthria vrettakos

 

 

 

 

vrettakos_keratsini_drapetsona


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ